Įsidarbino bare

Dabar buvusį „Kastanedos“ narį galima sutikti sostinės senamiesčio bare „Prie Universiteto“ – čia jis dirba administratoriumi ir renginių vadybininku.

Kipišas, ruošdamas įdomias programas kiekvieną vakarą, tikisi atgaivinti jau kurį laiką merdėjantį barą. „Čia nuolat keitėsi renginių vadybininkai. Panašu, kad jie tik atsėdėdavo darbo valandas“, – sako atlikėjas.

Beje, šiame bare Kipišas jau yra dirbęs. Kad ir kaip keistai tai skambėtų, Romanas tuo pat metu čia dirbo ir virėju, ir renginių vadybininku. Kai susidėjo su Luku, šį darbą teko mesti.

Beje, prieš tai atlikėjas kurį laiką gyveno Ukrainoje su tėvu, tačiau paskui grįžo gyventi į Lietuvą, kur po skyrybų liko gyventi jo mama. Buvęs popgrupės narys džiaugiasi, kad muzika tapo tik hobiu, todėl gali dainuoti tai, kas patinka pačiam, o ne tik masėms.

Išėjęs iš „Kastanedos“ jis išleido solinį albumą „Formatai-neformatai“, tačiau neslepia, kad iš to jokių pinigų neuždirbo.

„Viena mažai žinoma firma buvo pažadėjusi ne tik išleisti albumą, bet ir jį reklamuoti. Tačiau reklamos nebuvo. Nesmagu, tad kitą albumą leisiu kurioje nors gerai žinomoje kompanijoje“, – sako atlikėjas.

Dirbo televizijoje

Iš karto po albumo pristatymo Kipišas sėdo į Baltijos televizijos laidos „Bamba“ vedėjo kėdę, tačiau išsikankino beveik nemiegodamas naktimis vos mėnesį. „Dieną dirbdavau reklamos agentūroje, naktį vesdavau laidą. Vis dėlto naktimis norisi pamiegoti. Neišsimiegojęs negali dirbti rimtai nei vieno, nei kito darbo“, – guodėsi Kipišas.

Nepaisant to, su „Bambos“ kūrėjais, pasak jo, santykiai liko šilti. Šią vasarą muzikantas su jais nufilmavo bandomąją kulinarinės laidos versiją – galbūt jos formatas patiks kuriai nors televizijai ir mes jį rudenį vėl pamatysime ekrane.

Teigti, kad Kipišas visiškai išėjo iš scenos, būtų per drąsu. „Kartą per du mėnesius koncertuoju ir man to užtenka. Aš nevažinėju po kaimus, nedainuoju mokyklose. Dainuoju klubuose, kuriuose yra tinkama garsinimo technika. Svarbu, kad galėčiau dainuoti gyvai. Dabartinės pareigos įpareigoja dirbti ir savaitgaliais, suprantama, kad plėtoti koncertinę veiklą neturiu sąlygų“, – L.T. pasakojo Kipišas.

Kipišas kartais pasirodo scenoje su rusiškai dainuojančia regio grupe „Green Sun Club“, su kuria repetuoja turėdamas laisvo laiko. „Grojame iš idėjos, visi muzikantai turi kitus darbas. Susirenkame kokį šeštadienį, pasiimame instrumentus ir pirmyn. Mums muzika kaip adrenalinas“, – sako dainininkas.

Slėpė net vardą

Prieš pereidamas į naują darbą R.Neyelovas Nidoje atšventė vestuvių su 6 metais jaunesne drauge Lina metines. Su žmona Kipišas teigia susipažinęs dar tuomet, kai nebuvo žinomas.

Anksčiau nuo visuomenės antrąją pusę slėpęs atlikėjas dabar nemato nieko bloga afišuotis. „Kai dainavau „Kastanedoje“, slėpiau ne tik draugę, bet ir savo tikrą pavardę, nes taip reikėjo. Jeigu prisimenate, prisistatydavau Ramūnu Balčiūnu. Dabar esu laisvas ir galiu elgtis kaip tinkamas“, – kalba atlikėjas.

Beje, kartą Kipišas jau buvo susituokęs. Su pirma žmona muzikantas santykių nepalaiko, juolab kad kartu gyvendami vaikų jie nesusilaukė. Su Lina Kipišas norėtų turėti vaikų. Bėda ta, kad kol kas nėra kur jų auginti: „Neturime savo būsto, o imti paskolą aš dar nepribrendęs“.

Kol kas Kipišas – vienintelis šeimos maitintojas, nes kirpėjos kursus baigusi žmona Lina antrą kartą bando įstoti į Lietuvos dailės akademiją, kur, jei pasiseks, mokysis dizaino.