Sandoryje numatyta, kad Vokietijos bendrovė 30 proc. darbų galės perduoti vykdyti subrangovams.

Numatyta, kad subrangovai galės vykdyti išmontavimo darbus, įrengti priešgaisrinę signalizaciją ir rekonstruoti šildymo-vėdinimo sistemas.

Teatro generalinio direktoriaus Gintauto Kėvišo komentaro apie už 77,57 mln. litų nusipirktus scenos rekonstrukcijos darbus DELFI gauti nepavyko, nes jis šiuo metu atostogauja ir jo mobiliojo ryšio telefonas yra išjungtas.

Taip pat atostogauja ir generalinio direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Minderis, rūpinęsis visais konkurso dėl scenos rekonstrukcijos darbų reikalais.

G.Kėvišo pavaduotoja rinkodarai Laima Vilimienė DELFI sakė, kad rekonstrukcijos darbų sąmata yra tokia didelė dėl to, kad reikia pakeisti visus nuo teatro pastatymo dienos dar niekada nekeistus scenos mechanizmus.

„Naujieji mechanizmai bus kompiuterizuoti. Tai yra vienas brangiausių darbų, susijusių su teatro įranga“, - sakė L.Vilimienė.

Anot jos, Vokietijos bendrovė darbus teatre greičiausiai pradės vykdyti kitą vasarą.

Šią vasarą, anot direktoriaus pavaduotojos, Nacionaliniame operos ir baleto teatre bus sumontuota nauja garso aparatūra. Tačiau jos montavimo darbų sąmata, anot L.Vilimienės, juokinga palyginti su būsimais scenos rekonstrukcijos darbais.

Veliau Nacionalinis operos ir baleto teatras informavo, kad jis esą nenusipirko, o pasirašė preliminarią viešojo pirkimo sutartį su „SBS Bühnentechnik“ dėl scenos įrangos rekonstravimo projektavimo ir įrengimo darbų.

Esą pagrindinės pirkimo-pardavimo sutartys dėl minėtų darbų bus sudaromos kiekvienais metais keturių metų laikotarpiu nuo preliminariosios sutarties pasirašymo dienos. Kiekvienos būsimos pagrindinės sutarties darbų apimtis ir suma priklausys nuo to, kokį finansavimą teatras gaus iš Valstybės investicijų programos.

77,57 mln. litų suma, anot teatro pranešimo, yra orientacinė visų būtinų scenos rekonstrukcijai darbų įvertinimui ir bendro, daugiamečio, unifikuoto scenos rekonstrukcijos darbų projekto parengimui. Šie darbai aprėpia techninį projektą, scenos viršutinės dalies, scenos apatinės dalies, scenos repeticinio, darbinio, budinčio ir avarinio apšvietimo, liftų, scenos apšildymo-vėdinimo sistemos, priešgaisrinės sprinklerinės sistemos, scenos priešgaisrinės uždangos, dūmų liukų ir vartų, valymo – skalbimo, dulkių surinkimo, drėkinimo sistemų rekonstravimą, scenos techninių patalpų durų pakeitimą, scenos šoninių angų uždengimą, keltuvo – aikštelės rekonstravimą.

„SBS Buhnentechnik“ savo tinklapyje skelbia, kad Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenos rekonstukcijos darbai truks nuo 2006 iki 2010 metų. Pagrindiniai darbai, kuriuos atliks bendrovė, bus scenos apšvietimo ir saugumo įrangos sumontavimas.

Vilniuje esančio operos ir baleto teatro scenos rekonstrukcija - pirmas minėtos Vokietijos bendrovės projektas Lietuvoje. Panašius užsakymus per kelis pastaruosius metus ji yra įgyvendinusi Rusijoje, Estijoje, Kinijoje, kitose šalyse. 2005-2006 metais Rusijoje ši Vokietijos bendrovė rekonstravo įrangą pačiame Kremliuje ir dviejuose Sankt Peterburgo teatruose.