Trečiosios iš eilės serijos rungtynės baigėsi aikštės šeimininkų pergale. Visi mačai netgi vyko pagal panašų scenarijų, kai nugalėtojas paaiškėja pirmojoje rungtynių pusėje.

Po trečiadienio rungtynių abiejų komandų treneriai skirtingai traktavo tokią seką.

"Norint iškovoti čempionų žiedus, mums būtina laimėti Vilniuje. Juk pernai tai padarėme du kartus," - sakė "Žalgirio" treneris Algirdas Brazys. - "Kol kas "Lietuvos rytui" geriau sekasi, bet gal dar viskas pasikeis."

Tuo tarpu vilniečių treneris Jonas Kazlauskas, paklaustas apie savo aikštės faktorių, atkreipė dėmesį į teisėjavimą: "Gal iš šalies tai nepastebima, tačiau kai peržiūriu kai kuriuos rungtynių momentus daugybę kartų, pastebiu, kad jie traktuojami nevienodai." Tačiau detalizuoti ką nors treneris atsisakė.

Kalbėdamas apie rungtynes, J.Kazlauskas akcentavo, kad jo komanda šįkart gerai sužaidė pirmuosius du kėlinius.

"Rungtynes pradėjome "stipriai", kaip ir buvome nutarę. Tai tęsėsi iki trečiojo kėlinio vidurio, nes paskui stabtelėjome. Gerai, kad laiku viską sureguliavome," - kalbėjo jis, pastebėjęs, jog 20 taškų persvara pernelyg atpalaidavo žaidėjus.

Paklaustas apie problemas šiose rungtynėse, "Lietuvos ryto" treneris teigė, kad pernelyg daug buvo leista mėtyti kauniečių snaiperiams, ypač kanadiečiui Hamiltonui, tačiau taip atsitiko dėl to, kad padidintas dėmesys skirtas centrui Chižniakui.

Apie rungtynių didvyrį Andrių Vyšniauską treneris kalbėjo be emocijų, tačiau palankiai: "Ne aš už jį žaidžiau, jis pats viską padarė. Po pirmųjų rungtynių aptarėme tai, ką reikia dar pataisyti, ir tai davė vaisių."

Savo ekipos pralaimėjimo priežastimi A.Brazys pavadino aktyvią vilniečių gynybą, kuri išmušė "Žalgirį" iš įprasto ritmo. Be to, labai sutrikdė anksti gautos Rolando Matulio trys pražanagos, nes šios pozicijos žaidėjų kauniečiams trūksta, o žaidimas su vienu aukštaūgiu ir keturiais mažesniais nedavė efekto.

"Tačiau antra rungtynių pusė įrodė, kad šioje serijoje 20 taškų skirtumas - dar ne tragedija. Taip buvo ir Kaune, taip galėjo būti ir dabar, tačiau trečiajame kėlinyje neišnaudojome pernelyg daug progų," - sakė A.Brazys. - "Tiesiog nesugebėjome perimti iniciatyvos."

Paklaustas, ar šioje serijoje jau ką nors lemia žaidėjų fizinis pasirengimas, A.Brazys teigė, kad dar ne. Tuo tarpu J.Kazlauskas tvirtino, kad jis bus labai svarbus ir pastebėjo, kad šiuo požiūriu vilniečiams sunkiau, nes jie žaidė NEBL varžybose, be to, sezoną pradėjo tinkamai nepasirengę, kadangi reikėjo dalyvauti Eurolygos atrankoje.

Ketvirtosios finalo rungtynės įvyks šeštadienį Kauno Sporto halėje.

Kaip žinoma, pirmąjį serijos mačą vilniečiai namuose laimėjo 79:64, tačiau antrajame išvykoje nusileido 63:77.

Trečiadienio rungtynėse daugiausia taškų vilniečiams pelnė netikėtai itin sėkmingai rungtyniavęs Andrius Vyšniauskas - 16 (dvitaškiai 8/12). Jis ne kartą varė į neviltį kauniečių centrą Grigorijų Chižniaką, kuris rungtyniavo net 37 min., tačiau netapo ekipos gelbėtoju.

Arvydas Macijauskas prie pergalės prisidėjo 15 taškų, Rimantas Kaukėnas - 13, o Ramūnas Šiškauskas - 12.

Kauniečiams 17 taškų pelnė Dainius Šalenga, 15 - kanadietis Šermanas Hamiltonas (Sherman Hamilton), 14 - amerikietis Stivas Vudberis. Kaip ir pirmajame mače, vilniečiai susikrovė solidžią persvarą jau rungtynių pradžioje - 14:7, 20:9, o prieš didžiąją pertrauką ji išaugo net iki 47:28. Per du kėlinius kauniečiai suklydo net 15 kartų (iš viso - 22).

Trečiajame ketvirtyje aikštėje vyko apylygis žaidimas, bet ketvirtajame kėlinyje skirtumas ėmė tirpti ir likus 3 min. 45 sek. beliko septyni taškai - 70:63. Tačiau šiuo momentu vilniečiai pelnė šešis taškus iš eilės, ir visos svečių viltys išblėso galutinai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją