Danutė nuvalytus ir supjaustytus į keturias dalis vaisius sugrūda mediniu kočėlu ir sumaišo su cukrumi (pakanka santykiu 4:1). Paruoštą masę sudeda į stiklainius ir laiko šaldiklyje. Žiemą šį labai daug vitamino C turintį mišinį atšildo ir vartoja pridėjusi cukraus ar medaus.

Panašiai Danutė ruošia žiemai ir juoduosius serbentus, tik vietoje cukraus deda medaus, o raudonuosius serbentus užšaldo nuskintus kekėmis - žiemą labai tinka ne tik valgyti, bet ir patiekalams puošti. Šaldiklyje, stiklainiuose, laiko ir agrastus.

Šeimininkių šeimininkė siūlo iš agrastų pasigaminti labai sveikų saldžiarūgščių saldainių. Jų gamybos receptas visai nesudėtingas. Sumalti dvi stiklines žalių agrastų uogų (jei uogos buvo labai sultingos, dalį jų sulčių teks šaukštu nusemti), sumaišyti su stikline mirkytų razinų ir tiek pat kokoso drožlių. Įmaišyti ir sėlenėlių tiek, kad mišinys nebūtų šlapias. Tuomet iš tos masės formuoti nedidelius rutuliukus, apvolioti kokoso drožlėse, įspausti į rutuliuką kokį nors riešutą be “marškinėlių” (galima ir bet kokią uogą) ir padėti nakčiai į šaldytuvą. Rytą mėgausitės nuostabia saldainiukų išvaizda ir jų rūgštoku skoniu. Šie saldainiukai nepaprastai puošniai atrodo lėkštėje.