Valytoja „Ermitaže”

Gediminas Kirkilas lyg ir neslėpė, jog dabartinė jo žmona – antroji. Tačiau apie pirmąją – Raisą Kirkilienę – visuomenė šį tą išgirdo tik dabar, politikui įžengus į premjero postą.

Paaiškėjo, jog su pirma žmona jis pragyveno aštuoniolika metų, tačiau nuo 1991-ųjų pora oficialiai pasuko skirtingais keliais. Anot G.Kirkilo, jo ir Raisos santykiai pašlijo gerokai anksčiau, nei jis susiejo gyvenimą su dabartine žmona.

Dabar, kai buvęs sutuoktinis įžengė į Lietuvos valdžios olimpą, 54 metų R.Kirkilienė taip ir liko prie suskilusios geldos. Gyvena vieno kambario bute buvusiame sovietiniame bendrabutyje.

Jo planas gerai žinomas visiems, kurie kadaise tokiuose bendrabučiuose gyveno – virtuvėje sunkiai prasilenkia du žmonės, o dušo kambaryje telpa tik „sėdima” vonia ir klozetas. Štai ir visi bendrabutiški patogumai.

Moteris ten įsikraustė maždaug prieš metus, tačiau yra uždara vienišė, su kaimynais nebendrauja. Tik vienai moteriai esą išsitarė dirbanti valytoja „Ermitažo” prekybos centre.

Supleškėjęs gyvenimas

G.Kirkilas į premjero kabinetą įžengė netrukus po to, kai jį paliko Algirdas Brazauskas. Pastarojo skyrybų istorija nuskambėjo kur kas garsiau ir visuomenės buvo plačiai aptarinėjama. Mat A.Brazauskas tuomet jau buvo premjeras.

Su pirma žmona Julija A.Brazauskas susituokė 1957-aisiais. Maždaug po keturiasdešimties bendro gyvenimo metų apsigyveno atskirai. Tačiau tikroji skyrybų našta Juliją užklupo netikėtai, kai 2002-ųjų balandį Algirdas išvyko atostogų į Egiptą.

Pirmai žmonai jis pasakė, jog ilsėsis vienas, tačiau iš Egipto grįžo su ilgamete drauge Kristina Butrimiene.

Kai visa tai iškilo viešumon, A.Brazauskas viešai pareiškė, jog oficialiai jo skyrybos buvo įformintos dar 2000-ųjų pavasarį. Julijai tai buvo naujiena. „Negaliu tuo patikėti”, – tada sakė ji.

Prieš ketverius metus susisaistęs antra santuoka, A.Brazauskas Turniškėse dabar laiką leidžia Kristinos draugijoje. O Juliją, kuri su pagalbininke Irute liko gyventi nuosavame name, šią žiemą ištiko dar viena nelaimė: jos būstą smarkiai nuniokojo gaisras.

Išdegė beveik visa mansarda, teko nuardyti dalį stogo. J.Brazauskienė tuomet prisiglaudė pas dukterį Laimą. Tačiau moters svajonė – atstatyti savo būstą ir vėl gyventi atskirai. Tiek santaupų, kad užtektų statyboms, ji teigia neturinti, tačiau tikisi, kad jai padės „labai geri žmonės”.

Apie buvusį sutuoktinį neužsimena, nors jei jis savo turtus, kurie, beje, ne tokie jau maži, sukaupė iki skyrybų, dalis jų priklausytų ir Julijai.

Atsipirko butu

Milijonieriaus Viktoro Uspaskicho pirma žmona Svetlana taip pat apie prabangą gali tik pasvajoti.

Po skyrybų, prieš keturiolika metų, ji grįžo į gimtąją Baltarusiją ir apsigyveno Žlobine. Buvęs vyras 1992-aisiais blokiniame senos statybos daugiabutyje, šeštame aukšte, jai nupirko keturių kambarių butą. 47-erių pedagogės atlyginimas – nedidelis.

Prieš porą metų Lietuvos žiniasklaidoje buvo rašyta, kad jo vos užtenka maistui, o kad nusipirktų naują drabužį, Svetlana uždarbiauja papildomai. Buvęs vyras esą dar skiria pinigų komunalinėms paslaugoms apmokėti, bet jų neužtenka naujiems baldams, prabangesniems indams ar remontui. Visa tai Svetlanai – neįperkama. Žurnalistams iš Lietuvos moteris prasitarė, jog buvęs vyras jai esą žadėjo nupirkti namą, galbūt ir su baseinu, tačiau pažado taip ir netesėjo.

Pasidavė depresijai

Skaudžiai išgyveno skyrybas ir dabar jau Anapus išėjusi Birutė Šleževičienė. Adolfas Šleževičius į meilės romaną už šeimos židinio įsivėlė būdamas premjeru.

Po dvidešimt devynerių bendro gyvenimo metų, 1999-ųjų pavasarį, pora išsiskyrė. Skyrybos vyko vyro iniciatyva, o Birutė dėl jų labai sielojosi. Liudininkų teigimu, A.Šleževičius jos nepaliko skurde, pats išsikraustė iš moderniai įrengto buto Žvėryne, padėdavo buvusiai žmonai ir dukroms materialiai.

Tačiau gerą pusmetį moteris skaudžiai išgyveno dėl vienat­vės, skundėsi užvaldžiusia depresija. O 1999-ųjų rudenį ją rado negyvą savo bute, vandens pilnoje vonioje. Buvo pranešta, jog tai nelaimingas atsitikimas, nes moteris esą užmigo vonioje ir prigėrė.

Taip tragiškai B.Šleževičienė atsisveikino su gyvenimu, kuris jai po skyrybų tapo nebemielas.