Policijos nutarimą parlamentaras turi teisę per 10 dienų skųsti Vilniaus apygardos administraciniam teismui, kurio gali prašyti panaikinti jam skirtą nuobaudą arba ją sušvelninti.

Vilniaus policijos Eismo priežiūros tarnybos viršininkas Gintautas Vasylis DELFI paklaustas, ar yra buvę atvejų, kad teismas panaikintų policijos nutarimus, kuriais nuobaudos skiriamos už vairavimą neblaiviems, sakė: „Statistika sako, kad labai mažai kas laimi teismuose tokiose bylose. Yra buvę atvejų, kad baudos yra sušvelninamos“.

Pavyzdžiui, teismai kartais panaikina policijos skirtą draudimą tam tikrą laiką vairuoti transporto priemonę.

Už vairavimą neblaiviam Administracinės teisės pažeidimų kodeksas numato baudą nuo 1500 iki 2000 litų. J.Palioniui buvo skirtas baudos vidurkis, nes jis esą turi galiojančių nuobaudų už ne tokius grubius Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

55 metų parlamentaras neblaivus buvo sulaikytas per policijos reidą Vilniuje. Jo vairuojamas „Mercedes Benz Vito“ buvo sustabdytas vėlų vakarą Žaliųjų ežerų gatvėje. Alkotesteriu jam buvo nustatytas vidutinis girtumas (1,5 promilės alkoholio).

Po šio incidento parlamentaras nedelsdamas atsiprašė Seime. „Neblaivus vairavau automobilį, ši „vyriška nelaimė“ man yra didelė pamoka. Suprantu, kad mano elgesys buvo netinkamas ir tai negerina Seimo įvaizdžio. Dar kartą atsiprašau", - iš tribūnos prieš visus Seimo narius išrėžė J.Palionis.