Projektui iš Jungtinių Tautų vystymo programos buvo gauta daugiau kaip 60 tūkst. litų parama.

Steigiant muziejų, buvo surinkti arba pagaminti 25 įvairių tipų skirtingiems laikmečiams būdingi aviliai, įveistos vietinių veislių bitės. Dzūkijos nacionalinio parko lėšomis buvo įsigyti kiti muziejiniai eksponatai: namų apyvokos daiktai, bitininkavimo įrankiai, tradicinių amatų bei verslų pavyzdžiai, nupirkta bitininkavimui reikalinga įranga.

Bityno vadovu tapęs Romas Norkūnas priminė, jog senovines Musteikos ir aplinkinių kaimų bitininkavimo tradicijas aprašė dar prieš gerą šimtmetį pažintį su Čepkelių raistu ir Gudų giria pradėjęs bei visiems laikams juos pamilęs profesorius Tadas Ivanauskas.

Varėnos rajono meras Vidas Mikalauskas viliasi, kad įvykdžius projektą ir paskatinus turistus lankytis Musteikos kaime, bus atgaivinti ir puoselėjami kiti gamtinei aplinkai palankūs verslai - įvairių krepšių pynimas iš balanų, vytelių ir šaknų, žvakių liejimas senoviniu būdu iš bičių vaško, rankšluosčių ir lovatiesių audimas, etnografinių patiekalų gamyba, uogų bei grybų paruošos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją