Turnyro išvakarėse trečiadienį "Undinėje" vykusioje spaudos konferencijoje buvo pristatyti lygos įkūrėjai - Lietuvos dziudo federacijos prezidentas Vidmantas Sinkevičius, Televizijos kompanijos "Sporto visata" prodiuseris Aleksandras Akatjevas, vienas "Realių kovų" turnyrų pradininkų šou verslo atstovas Virgilijus Šiaulys bei sporto klubo "Titanas" prezidentas Marius Misiūnas.

Pasak konferencijos dalyvių "Realių kovų" lygos, kuri įkurta 2006 metų birželio 5 dieną, tikslas sukurti realų kovotoją, kuris būtų įvaldęs įvairių dvikovinių sporto menų techniką ir būtų nenugalimas.

Lygos įkūrėjai patikino, kad realios kovos skirsis nuo Bušido tuo, kad jose viskas bus tikra, nebus jokios vaidybos, nebus sutartų kovų bei vienašališkų sprendimų bei labai retai kovos baigsis lygiosiomis.

Turnyrų žiūrovai visada žinos kokios sporto šakos atstovas kovoja narve, taip garsindamas, būtent, savo dvikovinę sporto šaką.

M.Misiūnas garantavo, kad realios kovos skirsis nuo gatvės muštynių tuo, kad kovotojai varžysis pagal tam tikras taisykles, o juos stebės teisėjai ir žiūrovai. Be to, narve, skirtingai nuo gatvės, tarpusavy jėgas išbandys profesionalūs kovotojai.

"Gatvėje kova tik prasideda, kai praleidžiamas stiprus smūgis, o realiose kovose tai dažniausiai bus dvikovos pabaiga", kaip pagrindinį skirtumą įvardijo M.Misiūnas.

Konferencijos dalyviai priminė, kad 1999 - 2002 metais realios kovos vykdavo kaune "Kolegų" kavinėje, tačiau tai buvo tik šou renginys, o "Realių kovų" lygos turnyrai bus atranka į aukštesnio lygio turnyrus, gal būt, net užsienyje.

"Jau dabar lyga turi vadybininkus Japonijoje bei Anglijoje ir todėl realu, kad mūsų sportininkai dalyvaus turnyruose užsienyje", tvirtino V.Šiaulys.

Baigdami konferenciją lygos įkūrėjai nenorėjo atskleisti pirmojo turnyro prizų fondo, tačiau patvirtino, kad "Realių kovų" lygos prizų fondas didesnis nei Bušido turnyrų.

"Mes būsim geresni, nes esam geresni" - tokiu šūkių baigėsi "Realių kovų" lygos spaudos konferencija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją