Pirmąsias LKL finalo serijos, kurioje žaidžiama iki keturių pergalių, rungtynes Vilniuje Kauno krepšininkai buvo pralaimėję rezultatu 64:79.

Pirmadienio mače "Žalgirio" krepšininkai nuo pat pradžių nokautavo varžovus, kurie atsigavo tik antrojo kėlinio pabaigoje.

Po pirmųjų dviejų minučių kauniečiai pirmavo 10:0, įpusėjus kėliniui - 20:6, o pirmąjį kėlinį laimėjo 15-os taškų skirtumu - 29:14.

Aikštės šeimininkai nemažindami apsukų pradėjo ir antrąjį kėlinį - 12 min. - 35:14, 17 min. - 42:19 ir didžiausią skirtumą pasiekė 18 min. - 44:20, tačiau vilniečiai laimėję paskutinių dviejų minučių atkarpą 6:0, sumažino skirtumą iki 18-os taškų - 26:44.

Trečiajame kėlinyje viskas apsivertė aukštyn kojom ir jau vilniečiai buvo padėties šeimininkai. Po dviejų trečiojo kėlinio minučių "Žalgiris" pirmavo jau tik 12-os taškų skirtumu - 46:34, dar po keturių minučių kauniečių pranašumas buvo 8-i taškai - 50:42, o kėlinys baigėsi tik šešių taškų skirtumu - 54:48.

Tačiau ketvirtajame kėlinyje "Žalgirio" vyrai susikaupė ir rungtynių pabaigoje tiksliai pataikę baudos metimus iškovojo pergalę 77:63. Beje, sostinės krepšininkai, garsėjantys, kaip tritaškių metikai, prametė net devynis paskutinius metimus iš tolimo nuotolio.

Trečiosios finalo rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį Vilniuje.

Naudingiausiai nugalėtojų gretose žaidė vidurio puolėjas Grigorijus Chižniakas, pelnęs 15 taškų, atkovojęs 8 kamuolius ir blokavęs net 6 varžovų metimus. Jam gerai talkino Stevenas Woodberry`s (Stivenas Vudberis) ir Donatas Slanina, pelnę po 14 taškų.

"Lietuvos ryto" ekipoje išsiskyrė 23 taškus pelnęs Ramūnas Šiškauskas. Tačiau kitų vilniečių indėlis kovoje dėl pergalės buvo menkas - po 10 taškų pelnė Arvydas Macijauskas ir Andrius Vyšniauskas.

"Labai blogai pradėjom rungtynes - nesusikaupę, išsiblaškę - net nežinau kas įvyko", - spaudos konferencijoje kalbėjo "Lietuvos ryto" vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. - "Gerai, kad vyrai atrado savyje jėgų ir kovojo, tačiau šįsyk turėtų jėgų buvo per maža".

"Šiandien (pirmadienį - BNS) blogai žaidėm po krepšiu, nepataikėm, o kada neina iš po krepšio bandai laimę iš toli", - pralaimėjimo priežastis vardijo J.Kazlauskas. - "Be to nesužaidė, kaip norėjosi, įžaidėjai".

Paklaustas apie blankų A.Macijausko žaidimą antrosiose finalo rungtynėse "Lietuvos ryto" treneris aštriai jį kritikavo, - "jei esi pripažintas geriausiu lygos žaidėju, tai turėtų būti nesvarbu, kas tave dengia ir, kaip prieš tave ginasi. Jis privalo pelnyti savo taškų vidurkį, o pasiaiškinimo, kad gerai gynė - nesuprantu".

Baigdamas J.Kazlauskas neprognozavo kitų rungtynių baigties ir suabejojo, ar gali viena kitą kuo nors nustebinti komandos, žaidžiančios po dešimt ir daugiau rungtynių per sezoną. Pasak trenerio, "greičiausiai viską lems psichologiniai veiksniai".

"Malonu, kai laimi rungtynes ir, sprendžiant pagal šį susitikimą, malonu, kad finalas bus įdomus, - spaudos konferenciją pradėjo "Žalgirio" vyr. treneris Algirdas Brazys.

Pasak trenerio, rungtynės pavyko, gal, išskyrus trečiąjį kėlinį, vien per kurį komanda suklydo dešimt kartų.

"Pavyko vyrus nuteikti rungtynėms ir pirmieji du kėlinukai buvo pavyzdiniai", - apie rungtynes pasakojo A.Brazys. - "Neramino pertraukos prieš trečiąjį kėlinuką pabaiga. Ir trečiajame kėlinyje susidarė įspūdis, kad žaidėjai bandė išlaikyti rezultatą, tačiau krepšinyje tai neįmanoma. Bet vyrai susikaupė, gerai apsigynė ir iškovojo sunkią pergalę", - reziumavo "Žalgirio" treneris.

Trečiosios finalo rungtynės trečiadienį vyks Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją