Už tokį prasižengimą skiriama 2000-3000 litų bauda su teisės vairuoti atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

„Alkotesteris yra pakankamas pagrindas konstatuoti asmens blaivumą ar neblaivumą. Surašius protokolą asmuo pats pasirenka, ar vyks pas gydytojus ir įrodinės savo blaivumą“, – DELFI aiškino Lietuvos policijos eismo priežiūros Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Renatas Požėla.

Pagal iki liepos galiojusią tvarką, jei asmuo atsisakydavo pūsti į alkotesterį ar nesutikdavo su jo parodymais, pareigūnas vairuotoją privalėdavo vežti į medicinos įstaigą.

Jo teigimu, medikai naująja tvarka nėra labai patenkinti.

„Jie skundžiasi, kad būdavo, jog ir su policija atvykę vairuotojai pridarydavo cirkų, o dabar vienas ar su draugais atvykęs gali elgtis nenuspėjamai“, – sakė specialistas.

Jo teigimu, medikai taip pat baiminasi galimo vairuotojų spaudimo dėl tyrimų rezultatų, todėl, pasak R. Požėlos, dabar numatoma, kad galutinių išvadų apie blaivumą ar neblaivumą medikai iš karto nepateiks, jos vairuotoją pasieks šiek tiek vėliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją