Trylikametė Kupiškio rajono gyventoja Ligita (vardas pakeistas, – red. past.) savo vaiką sūpuos jau šį rudenį, nors pati dar nebus peržengusi oficialios mažametystės ribos.

Tačiau mergaitės motina Danutė K. situacijos nedramatizuoja. Ji „Panevėžio rytui“ sakė su džiaugsmu laukianti anūko, kuriam jau pripirkta ir drabužių, ir batukų.

„Šiemet septintą klasę baigusi Ligita ir toliau galės lankyti mokyklą. Vaikelį auginsiu aš – nors turėsiu užsiėmimą“, – aiškino moteris.

Ligota, tačiau veiksni moteris gina jos mažamete dukra pasinaudojusį būsimo kūdikio tėvą kupiškėną 24 metų Rosvaldą D. Danutė K. tikina pretenzijų tam vyrui neturinti nei ji pati, nei Ligita.

Apie tai, kad mažametė laukiasi, pareigūnus informavo medikai, į kuriuos motina ir dukra kreipėsi dėl nėštumo nutraukimo, rašo "Panevėžio rytas". Vėliau mažametė ir jos gimdytoja nusprendė aborto nedaryti, kūdikį gimdyti ir auginti, o vaiko tėvą ištrinti iš atminties.

Mažametės pastojimo aplinkybėmis besidomintiems policijos pareigūnams Ligita tvirtino vyrui atsidavusi savo noru, tačiau tyrėjai renka duomenis ir ketina Rosvaldui D. pareikšti įtarimus dėl nusikalstamų lytinių santykių su mažamete.

47 metų Danutė K. ir jos 51 metų sugyventinis Jonas K., Ligitos tėvas, gerai žinomi ir policijai, ir seniūnijos socialiniams darbuotojams. Danutė K. sakė su Jonu K. gyvenanti jau 14 metų, tačiau didžiąją šio laiko dalį vyras praleidęs įkalinimo įstaigose.

Teisėsaugos institucijų dėmesio nestokoja ir du jau suaugę Danutės K. sūnūs. Vienas iš jų yra įsipainiojęs į gyvenamųjų namų ir ūkinių pastatų padeginėjimo istoriją, joje figūravo kaip įtariamasis.

Seniūnijos socialinė darbuotoja Laima Bubinienė „Panevėžio rytui“ sakė, kad Danutės K. šeima nuolat lankoma ir stebima, o Ligita ypač rūpinamasi nuo to laiko, kai jai sukako treji metai.

„Tačiau vietos žmonės pernelyg toleruoja girtuokliavimus ir paleistuvystes. Kaime vaikus gimdė jau ne viena nepilnametė. Kaip nors apsaugoti Ligitą nuo aplinkos įtakos buvo neįmanoma“, – aiškino L.Bubinienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją