Pamaivos plaštaka pailga ir prie pirštų galų smarkiai siaurėjanti, o migdolo formos nagai dar labiau ją pailgina. Išpuoselėta ilgais ir laibais pirštais ranka liudija, jog jos savininkas nedirba jokio fizinio darbo, romantiškas ir sentimentalus, gyvena valdomas jausmų. Tokie vyrai moka gražiai apsieiti su moterimis, puikiai flirtuoja, yra lipšnūs ir išradingi meilužiai. Jie visai nekonfliktiški, geraširdžiai ir dosnūs.

Moteris su juo smagiai leidžia laiką, visuomet jaučiasi mylima ir reikalinga tik tuomet, jei sugebės atleisti ir nekreipti dėmesio į karts nuo karto pasitaikančius nuslydimus.

Tradicinio vyro plaštaka greičiau primena kvadratą - ranka grubi, trumpais, nelabai judriais pirštais, beveik tokio pat ilgio, kaip ir pločio. Tai nevengiančio sunkaus fizinio darbo vyro ranka, kuriam neįdomus menas, teatras ar muzika.

Tokie vyrai stačiokiški, gruboki ir gyvenime ir asistuodami moterims ar meilės žaidimuose. Niekuomet nepavargsta rūpintis savo malonumu, visiškai negalvoja apie partnerę.

Šeimoje jie, nors ir patikimi, pastovūs, nelinkę ką nors keisti, niekuomet neparodys švelnumo.

Svajoklio plaštaka stambi ir stipri, pirštų galai suapvalėję, o sąnariai - storoki, panašūs į “mazgus”, bylojančius, jog tokių rankų savininkai dėl savo pedantiškumo ir kruopštumo sugeba sėkmingai kopti karjeros laiptais. Už tokio vyro ne tik šeima, bet ir darbe kolegos jaučiasi kaip už sienos, tačiau intymiame gyvenime jie retai kada sugeba suteikti moteriai tą švelnumą ir įvairovę, kurio ji trokšta.

Isteriško vyro plaštaka lygi, švelni ir maža, o pirštai ilgi, aštriais, linkusiais smailėti nagais. Tai pavydūs, įtarūs ir nervingi, neturintys pastovios ir tvirtos nuomonės vyrai, labai nepraktiški buityje ir dėl to dažnai keičiantys savo gyvenimą.

Paprastai jie renkasi originalias ir neįprastas profesijas, taip stengdamiesi išvengti monotonijos. Sukūrę šeimą jie nesiblaško, yra aistringi meilužiai ir gali padaryti moterį laimingą, jei ši neprovokuos jo pavydo ir nekreips dėmesio į jo nepraktiškumą.

Dalykiško vyro plaštakos stambios, panašios į lopetas, o pirštų galai atrodo lyg suploti ir platūs. Šių rankų savininkai dalykiški, energingi, nesivaiko madų, labiau vertina praktiškumą. Tai puikūs šeimininkai, mylintys savo namus, rūpestingi tėvai ir vyrai. Užtat intymų gyvenimą vertina taip pat - “dalykiškai”, be fantazijos ir nesivelia į meilės žaidimus.

Diktatoriaus plaštaka stambi, tvirta ir kieta, išgaubtu, šiurkščiu delnu, pirštų sąnariai stamboki, o patys galai stačiakampio formos. Šio tipo vyrai mėgsta paprastumą ir tvarką, net ir sunkiausioje situacijoje stengiasi atrasti išeitį. Užsibrėžę tikslo, siekia jo atkakliai, nesustodami prieš bet kokias kliūtis. Bendraudamas su moterimi diktatorius, ją apgaubia rūpesčiu, stengiasi, kad ji jaustųsi saugi.

Todėl šeimoje jis būna ne tik lyderis ir vadovas, bet ir kategoriškas diktatorius, nesitaikstantis, jei moteris jam nepaklūsta. Tačiau intymiame gyvenime jie apie savo diktatoriškas savybes pamiršta.