„Likimas lėmė, kad viena stipriausių pasaulio krepšininkių – Kathryn E. Douglas – jau du sezonus rungtyniauja Lietuvoje. Dvejus metus iš eilės ji pripažįstama viena naudingiausių Eurolygos žaidėjų, šiemet išrinkta į pasaulio moterų krepšinio elito viršūnę - WNBA Visų žvaigždžių Rytų komandą", - teigiama viešame jų kreipimesi.

Anot jų, šalies moterų krepšinio čempiono „Teo" lyderė K. E. Douglas sieja savo planus su Lietuvos moterų krepšiniu ir yra pareiškusi norą rungtyniauti nacionalinėje rinktinėje, jei būtų suteikta tokia galimybė.

Kreipimesi taip pat primenama, kad moterų krepšinio rinktinė pernai pateko tarp keturių geriausių Europos komandų ir iškovojo teisę rungtyniauti Pasaulio moterų krepšinio čempionate Brazilijoje. Rinktinė kelia sau tikslą pirmą kartą Lietuvos istorijoje patekti į 2008 metų olimpines žaidynes Pekine.

„Prašome Jūsų suteikti Lietuvos pilietybę šiai neeilinių gebėjimų krepšininkei, kurios įsiliejimas į rinktinę užtikrintų galimybę siekti aukščiausių rezultatų tarptautiniuose krepšinio forumuose ir taip dar labiau garsintų pasaulyje Lietuvos vardą, keltų jos prestižą", - pažymėjo kreipimosi autoriai.

Iš viso jį pasirašė 25 asmenys, tarp jų - Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas, dukart olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna, šokėjai ant ledo Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas, Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vadovas Ramūnas Šalūga, vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas ir kapitonė Lina Brazdeikytė, buvęs rinktinės treneris, Seimo narys Vydas Gedvilas.

Kreipimąsi taip pat parėmė parlamentarai Algimantas Salamakinas Irena Degutienė, Loreta Graužinienė, Rasa Juknevičienė, Eligijus Masiulis, Juozas Olekas, Kazys Starkevičius, žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė, istorikai Edvardas Gudavičius ir Alfredas Bumblauskas, dirigentas Saulius Sondeckis, psichologas-psichoterapeutas Gintaras Chomentauskas, Pilietinės visuomenės instituto direktorius Darius Kuolys, kompozitorė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė, „LT United“ narys Arnoldas Lukošius.

Prezidentūra DELFI patvirtino, kad toks viešas kreipimasis buvo gautas, tačiau daugiau informacijos žadama suteikti vėliau.

K.Douglas vedama „Teo“ (anksčiau – „Lietuvos telekomas“) prieš metus Eurolygoje užėmė trečiąją vietą, šiemet – ketvirtąją. Krepšininkė per Eurolygos rungtynes pelnydavo vidutiniškai po 20,6-20,7 taško.

Kad 26 metų 183 centimetrų ūgio puolėja K. Douglas ketina siekti Lietuvos pilietybės, paaiškėjo šių metų kovą.

„Tai tikrai nebuvo mano mintis, - viename interviu teigė sportininkė. - Tiesiog pasinaudojau pasiūlymu, bet dar nežinau, kuo visa tai baigsis. Prieš metus mane įkalbinėjo apsivilkti Graikijos rinktinės marškinėlius. Jie žinojo, kad mano vyras graikas, – tuomet gauti Graikijos pasą man būtų buvę daug paprasčiau, – ir norėjo, kad sutikčiau. Tapti Lietuvos piliete ir padėti rinktinei būtų puiku, tačiau šis sprendimas priklauso ne nuo manęs.“

Užsieniečiams Lietuvos pilietybė suteikiama už nuopelnus valstybei, o sprendimą dėl jos skyrimo priima Specialioji komisija ir prezidentas.

K. Douglas iki šiol nėra atstovavusi jokios valstybės nacionalinei komandai, tad pagal FIBA nuostatus ji galėtų rungtyniauti Lietuvos rinktinėje.

Sportininkė Lietuvos žurnalistams ne kartą yra tvirtinusi, kad mūsų šalį vadina antraisiais savo namais – po Indianapolio Amerikoje, kur su vyru yra nusipirkusi namą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją