Kaip skelbiama Eltai atsiųstame Kauno apygardos prokuratūros atstovės spaudai pranešime, UAB "Inkaro holdingas" generalinis direktorius A. Vilkelis, 1995 metų rugpjūtį padidindamas įstatinį kapitalą, pasisavino pusę milijono litų sumą.

Disponuodamas šiais pinigais kaip nuosavais, A.Vilkelis iš buvusio akcinės bendrovės direktoriaus Sigito Godelio nusipirko individualių akcinių bendrovių "Vilinvest", "Kauno holdingo kompanija ir partneriai", "Nekilnojamasis turtas", "Statybinių medžiagų investicija" akcijų.

Apklausų metu A. Vilkelis savo kaltę neigė. Jis tvirtino, jog savo vardu pirktas akcijas per UAB FMĮ "Fiksas" perleido "Inkaro holdingui" ir savo tikslams bendrovės lėšų nenaudojo. Tačiau Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, jog A. Vilkelis, įsigijęs keturių akcinių bendrovių akcijų, laikė jas savo nuosavybėje iki 1995 metų gruodžio mėnesio, ir tik kai Revizijų departamentas pradėjo patikrinimą, perleido jas UAB "Inkaro holdingas".

Antradienį Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius UAB "Inkaro holdingas" baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Kauno miesto apylinkės teismui.

Ši byla išskirta iš šių metų balandžio 4 dieną iškeltos baudžiamosios bylos dėl patikėto svetimo turto pasisavinimo dideliu mastu. Be A. Vilkelio, kaltinimai taip pat pareikšti akcinės bendrovės "Inkaras" prezidentui Andriui Pauliukaičiui bai IAB "Investicinė Kauno holdingo kompanija" direktorei Jolantai Barysienei.