Visus šiuos žmones, taikos ar geros valios ambasadorius, į JT būstinę sukvietė JT generalinis sekretorius Kofi Annanas (Kofis Ananas). Kai kuriuos šių ambasadorių parinko pats K. Annanas, o kiti, tarp jų - aktorė Mia Farrow (Mija Farou) ir dainininkas Harry Belafonte (Haris Belafontė), atstovauja JT agentūroms - vaikų, plėtros, žmogaus ir moterų teisių, narkotikų ir AIDS kontrolės, kovos su skurdu.

Pirmadienio susitikimas buvo pirmas bendras šių ambasadorių darbo aptarimas nuo 1954 metų, kai JAV aktorius ir komikas Danny Kaye'us (Danis Kėjus) tapo pirmuoju UNICEF geros valios ambasadoriumi.

Triskart pasaulio čempionas M. Ali kalbėjo apie religiją kasdieniame gyvenime, G. Halliwell agitavo už saugų seksą, Nobelio premijos laureatė iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Nadine Gordimer (Nadin Gordimer) ragino aktyviau kovoti su skurdu, o M. Douglasas papasakojo apie darbo už ginklus programą, kurią jis propagavo Albanijoje.

Atidarydamas šį forumą, pavadintą "Jungtinės Tautos ir įžymybių pastangos cinizmo amžiuje", K. Annanas susirinkusioms garsenybėms iš 30 šalių sakė, kad pats negalėtų nei šokinėti su kartimi, nei groti smuiku. Tuo tarpu įžymybės, pasak JT generalinio sekretoriaus, gali bendrauti su žmonėmis visame pasaulyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją