Normalaus sekso poreikis silpsta ir dėl moterų kaltės, nes, kaip parodė apklausų rezultatai, siekdamos pasitenkinti, būtent moterys prigalvoja įvairių akto atlikimo būdų, nes nuolatinis seksualinis nepasitenkinimas, kuris neretai tęsiasi ir visą gyvenimą, trikdo moters sveikatą. Nors kita vertus, tie patys sekslologai pripažįsta, kad moterų išradingumas ir troškimas susilieti su partneriu padeda ne tik joms, bet ir vyrams.

Suomijoje surengta apklausa parodė, jog 55 proc. moterų seksualiai nepatenkintos.

Glamonių atsisakymas

Meilės aktui būtina glamonių preliudija teikia laimingo suartėjimo jausmą, tačiau apie tai pamiršus arba „dėl laiko stokos“ pradėjus glamones bei jausmus ignoruoti, intymiame gyvenime gana greitai atsiranda nuobodulys, kuris išstumia geismą ir aistrą, vietoje jų leisdamas išsikeroti atsargumui bei rutinai – kai taip atsitinka, tiek vienam, tiek kitam partneriui pamažu dingsta ir sekso poreikis.

Masturbacija

Dar vienas pavojus, padedantis patenkinti akimirkos geismą ir nuimti dėl pačių įvairiausių priežasčių atsirandančią seksualinę įtampą.

Virtuali erdvė (internetas)

Pastebėta, jog pradėjus toleruoti internete teikiamas sekso paslaugas, kur demonstruojami neįtikimiausi seksualinio pasitenkinimo būdai, vis daugiau linkę tenkintis virtualios erdvės teikiamais malonumais, užuot „gaišdami“ laiką su savo partneriu, su kuriuo bendraujant tenka ne tik pasukti galvą, bet ir eikvoti energiją.

Oralinis seksas

Pradėjusios mylėtis oraliniu būdu, moterys parodė vyrams būdą, kaip galima išsiversti ir be moterų. Tačiau liūdniausia, kad taip moterys tenkina dažniausiai ne savo, o vyro poreikius.

Aukojimasis

Neretai norėdama įtikti savo partneriui, moteris pamiršta savo poreikius ir, nuolat begalvodama, kaip patenkinti mylimąjį, aukodamasi pamiršta save.

Vyrų abejingumas

Vis dar nemažai vyrų, kurie moterims neketina užleisti dominuojančių pozicijų, visai nekvaršina sau galvų, ką apie juos galvoja partnerės, tiki savo nenuginčijamu vyriškumu pamiršę, jog protingiausia vertinti tai, kas teikia abipusį džiaugsmą, kelia ne tik aistrą, bet ir švelnius meilės jausmus.