Tai yra didžiausias smūgis prezidento Mohammado Khatami (Mohamado Khatamio) vykdomoms reformoms.

Agentūros IRNA teigimu, tarp laikraščių, kuriuos Teherano teisingumo departamentas uždraudė dėl to, kad buvo ignoruojami ankstesni įspėjimai nespausdinti informacijos, kuri "žemintų islamą bei religinius islamo revoliucijos elementus", yra 8 dienraščiai.

Naujienų agentūra citavo Teisingumo departamento išplatintą komunikatą, kuriame skelbiama, kad šie leidiniai yra "Irano užsienio priešų kultūrinio puolimo dalis".

Praėjusią savaitę šiitų religinis vadovas ajatola Ali Khamenei (Ali Khamenėjaus) pareiškė, kad spauda virto "priešų bazėmis". Šios pastabos buvo suprastos kai ženklas kampanijai prieš prezidento skatinamas spaudos laisves.

Tarp uždraustųjų laikraščių - didelio tiražo laikraščiai "Fath" ir "Asr-e Azadegan", Irano spaudos revoliucijos šaukliai. Uždrausta platinti ir intelektualų savaitraštį "Aban" ir reformas propaguojančius dienraščius "Arya" bei "Aftab-e Emrouz".

Nors laikraštis "Azad" taip pat buvo įtrauktas į uždraustųjų sąrašus, pirmadienio rytą jis dar buvo platinamas.1

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją