„Motinystė mano gyvenime pakeitė tikrai daug ką. Aš visą laiką buvau labai užimta, visada turėjau įtemptą dienos rutiną, nebūdavo net kavos kada išgerti. Tačiau dabar to laiko, regis, dvigubai nėra, nes visas laisvas laikas yra išnaudojamas vaikams. Mano visi vakarai, savaitgaliai yra skirti šeimai. Laisvo laiko visai nebelieka“, – pastebi pašnekovė.

Ineta sako, kad atsiradus vaikams jos kasdienybė pasikeitė iš pagrindų: dingo dainininkės karjera, scena ir pramogų pasaulio vakarėliai. Ji sutinka, kad susilaukus atžalų moters gyvenimas pasikeičia gerokai labiau, nei vyro.

„Mano pačios gyvenimas pasikeitė stipriai, gal net 80-čia procentų. Žinau, kad yra ir tėčių, kurie namuose lieka su vaikučiais, juos prižiūri, o mamos keliauja po poros savaičių į darbus. Tai normalu. Bet vis tiek tai retesnis atvejis. Motinystės atostogoms labiau pasiryžta moterys“, – pastebi ji.

Pasiteiravus, ar atsiradus trečiajai atžalai ji drįstų tuoj pat keliauti į darbus, savo vaikelį palikdama namuose su tėčiu, Ineta sako, kad savo vyru Ąžuolu Žvaguliu ji visiškai pasitiki, tačiau mieliau motinystės atostogų ji eitų pati.

„Aš manau, kad to labiau imčiausi pati. Ne dėl to, kad aš nepasitikėčiau vyru ar manyčiau, kad jis nesugebėtų susitvarkyti, tiesiog aš jau esu įpratusi tai daryti, žinau savo metodus, kaip viską atlikti greičiau, patogiau. Kartais vienai pačiai viskas išeina greičiau, nei kai abu dėl kažko nerimaujame ar jaučiame stresą. Nepaisant to, jeigu reikėtų, manau, kad mano vyras puikiai su tėvystės atostogomis susitvarkytų ir problemų dėl to didelių tikrai nebūtų“, – pasakoja dainininkė.

Lygindama savo vaikus Ineta pastebi nemažai skirtumų.

„Vaikai auga labai skirtingai jau vien dėl to, kad kai auginome pirmąjį vaiką visas dėmesys buvo skiriamas Barborai. Kai ji miegodavo, galėdavau skirti laiko sau, pasidaryti savus darbus. Viskas sukosi tik aplink vieną vaiką. O dabar turime du vaikus, todėl atsirado dvigubas darbas, nes reikia dėmesio skirti jiems abiem. Juo labiau, kad antras vaikas yra berniukas, kuris gimė anksčiau, todėl turėjome praeiti ligoninių, tyrimų etapą.

Barbora nuo pat pirmos dienos brolį labai pamilo. Atrodo, kad nuo jo negalėjo atsitraukti pirmomis dienomis. Ir dabar jie puikiai sutaria. Su Barbora man nebūdavo jokių bėdų, ji buvo labai rami, lyginant su antru vaiku. Su sūnumi yra vargo dėl miego, skraidyti su juo į keliones taip pat nėra lengva, nes jis nenusėdi vietoje, yra gana neramus, nemiega. Sakoma, kad berniukus yra sunkiau auginti, nežinau, kodėl, bet mano vaikai yra išties labai skirtingi“, – tikina pašnekovė.

Paklausus, ar savo motinystės kelyje Ineta ką nors keistų, buvusi „mokinukė“ sako, kad šiame savo gyvenimo etape ji dėl nieko nesigaili.

„Aš manau, kad viską dariau taip, kaip reikėjo vaikams“, – sako ji.

Inetos ir Ąžuolo Žvagulių dukrai netrukus sukaks ketveri, o sūnui – jau dveji metukai. Dviejų vaikų mama sako, kad kol kas komplimentus jai žarsto Barbora, tačiau bet koks šiltas vaikų dėmesys jai yra mielas.

„Ji pagiria mane už grožį, pastebi, kai vilkiu gražią suknelę ar tiesiog pasako, kad esu pati geriausia“, – džiaugiasi pašnekovė.

Ineta Puzaraitė-Žvagulienė su šeima

Ineta DELFI sutiko atsakyti ne tik į klausimus apie motinystę, bet ir išdrįso išbandyti iššūkį, kuriame jai buvo užduodami netikėti vaikų klausimai. Mažųjų mūsų skaitytojų mintys ne tik nustebino, bet ir privertė rimtai susimąstyti, todėl pašnekovė kai kuriems klausimams sunkiai rado tinkamą atsakymą.

– Kodėl mergaitės šlapinasi normaliai, o berniukai atsistoję ir dar nusisukę?

– Galbūt todėl, kad jeigu mergaitės šlapintųsi taip, kaip berniukai, būtų nelabai patogu. Taip jau gamta sudėliojo, kad visi turime savo metodus, kaip tai atlikti.

– Kaip atsiranda kruša?

– Kruša atsiranda tada, kai danguje vienu metu būna labai karšta ir šalta, tada debėsėliai tarpusavyje susimaišo ir taip atsiranda kruša.

– Kodėl policijos švyturėliai yra mėlynos ir raudonos spalvos?

– Jie yra tam, kad visi aplinkiniai juos matytų, jog žmonės suprastų, kad reikia pasitraukti į šoną ir praleisti skubančia policiją. O spalvos yra tokios tam, kad turėtų išskirtinumą.

– Kaip galima piratauti ne tik jūroje, bet ir internete?

– Visų pirma, piratavimas yra blogas dalykas ir tuo užsiimti nereikėtų niekur. Tai tas pats, kas vagystė, o vogti tikrai negalima niekur. Internete piratavimas vadinamas tada, kai asmuo nelegaliai naudojasi kito žmogaus turiniu.

– Kodėl moterims reikia skusti kūno plaukelius?

– Kadangi moterys nori būti gražios ir švelnios, nori nešioti trumpus sijonus, sukneles, yra priimtina, kad plaukeliai joms nėra pats gražiausias dalykas, jog tai kūno nepuošia. Tai labiau tinka vyrams. O moterys, nenorėdamos atrodyti vyriškai, plaukelius naikina.

– Kada ir kodėl žmonės ėmė naudoti laikrodžius?

– Tada, kai visur ėmė vėluoti.

– Kodėl berniukai yra žemesni, nei mergaitės?

– O taip yra? Berniukai žemesni būna tik kai kuriuo vaikystės etapu, o vėliau jie turėtų peraugti beveik visas mergaites. Tai tėra augimo procesas ir tikrai dėl to nereikia nervintis. Juk tik pasižiūrėkite, kiek daug Lietuvoje turime vyrų krepšininkų, visi jie kažkada irgi buvo maži, bet užaugo, tik reikia sulaukti.

– Kam reikalingi nagai ir panagės?

– Nagai ir panagės reikalingos tam, kad būtų galima pasikasyti.

– Ar įmanoma dainuojant sudaužyti stiklinę?

– Įmanoma viskas. Ypač jei stiklinė labai plona, o dainuoja Merūnas ar Asmik Grigorian.

– Kodėl antakiai nustoja augti, o galvos plaukai ne?

– Antakiai irgi nenustoja augti, jie auga, tik lėčiau. Jeigu pažiūrėtumėte į savo senelių antakius, pamatytumėte, kad jie kur kas ilgesni, nei mamos ar tėčio. Aš manau, kad antakiai tikrai auga, tik lėčiau arba antrojo amžiaus pusėje.

– Kodėl siūlas sudega greičiau, nei žvakė?

– Todėl, kad jis yra plonesnis.

– Kam reikalingos erkės?

– Erkės, kaip ir bet kuris kitas gyvis, turi savą evoliucijos ratą. Kažkas valgo erkes, kažkas uodus, kažkas kitką. Jos yra vienas iš maisto šaltinių kitiems gyvūnams.

– Kodėl ligoninėje vyrauja balta spalva?

– Balta spalva simbolizuoja švarą, sterilumą, jos reikia tam, kad matytųsi, kada laikas pakeisti drabužius ar patalynę, o tai ligonėje yra ypatingai svarbu.

– Jei namuose uždaryti visi langai ir durys, kaip mes neiškvėpuojame ten viso esančio oro?

– Deguonis tikrai praeina ir pro sienas, ir pro uždarytus langus. Be to, namų plotis yra labai didelis, todėl būtų labai sunku iškvėpuoti visą ten esantį orą. Jo užtenka labai ilgam.

– Ar kosmose yra garsų?

– Na, kosmose kol kas nesilankiau, bet planuoju, tai kai sužinosiu, tada ir pranešiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)