Paulius kartu su žmona Kristina augina du mokyklinio amžiaus sūnus – Giedrių ir Emilį, todėl savo atsidavimu gyvūnams jis dalijasi ir su vaikais.

„Dirbant šį mano mėgiamą darbą kenčia šeimos reikalai – turiu du vaikus ir žmoną. Nepaisant to, visada bandau tą laiką išdėlioti pasitaręs su artimaisiais.

Mano diena prasideda anksti. 4 valandą ryto visada būnu atsikėlęs, nes norisi ir sau skirti laiko. Labai mėgstu sportuoti, todėl dar prieš 5 valandą būnu sporto klube. Šiek tiek po 6 valandos jau būnu namuose, su žmona žadiname, rengiame vaikus į mokyklą, tada juos nuvežu, o pats keliauju į darbą. Dažniausiai dirbu iki 18 ar 19 valandos. Jei sportuočiau po darbo, abejoju, kad namuose visi tuo būtų patenkinti, nes namo grįžčiau apie 22 valandą“, – šypteli jis.

Pauliaus dienotvarkė suskaičiuota minučių tikslumu, tačiau radęs laisvo laiko jis visada stengiasi jį praleisti su šeima, kuri jį besąlygiškai palaiko.

„Deja, visa šeima turi suprasti, kad veterinaro specialybė reikalauja didelio atsidavimo. Nėra taip, kad tu užveri duris darbe ir viską gali pamiršti bei gali džiaugtis laisvais savaitgaliais. Aš kiekvieną savo savaitgalį sulaukiu skambučių, neatsimenu, kuomet man nebūtų reikėję į darbą bent minutei. Kartais operacijas tenka daryti ir sekmadienį, ir vėlų vakarą, ir naktį.

Tikiu, kad darbas gyvenime turi būti toks, kad tu nesijaustum dirbantis. Iš mano kabineto išėjusių gyvūnų ir jų šeimininkų aš nepalieku likimo valioje, visada domiuosi, kaip jiems sekasi. Nutinka ir taip, kad priežiūros reikalaujantys gyvūnai atsiduria ir mano namuose. Tuomet pramoga išeina visai šeimai. Jeigu žinau, kad savininkas augintinio taip neprižiūrės, kaip aš, pasiimu jį kartu su savimi. Tada ir aš, ir vaikai jį vedžioja – visa šeima gydome gyvūnus“, – DELFI pasakoja veterinaras.

Paulius DELFI sutiko atsakyti ne tik į klausimus apie darbą ar tėvystę, bet ir išdrįso išbandyti iššūkį, kuriame jam buvo užduodami netikėti vaikų klausimai. Mažųjų mūsų skaitytojų mintys ne tik nustebino, bet ir privertė rimtai susimąstyti, todėl pašnekovas kai kuriems klausimams sunkiai rado tinkamą atsakymą.

– Kodėl vėjas nematomas? Ar jį įmanoma pagauti?

– Jis labai greitas, todėl jo niekas nepagauna ir nespėja pamatyti.

– Kas sugalvojo, kad savaitę reikia pradėti nuo pirmadienio? Kodėl negalima nuo penktadienio?

– Aš pradedu nuo šeštadienio. Galima pakoreguoti pagal save, kalendorius tik pataria.

– Kodėl įkišus USB raktą į ausį nerodo filmukų?

– Nes galvoje per mažai atminties, viskas netelpa.

– Kiek sveria debesys?

– Galima paskaičiuoti, bet parduoti nebus galima, todėl niekas neskaičiuoja.

– Apie ką šnekasi Saulė ir Mėnulis?

– Apie savo vaikus debesėlius.

– Su kuo man reiks gyventi, kai mirs mama ir tėtis?

– Tikiuosi, kad kai mirs mama ir tėtis, tu jau turėsi savo šeimą ir savo vaikų, ir jie bus dideli, ir tai bus dar labai negreit.

– Kodėl neišdžiūva ežerai? Balos juk išdžiūva.

– Ežerus maitina šaltiniai ir jie dideli, o balos mažos ir neturi šaltinių.

– Ar prieš gimstant buvau vaiduokliu?

– Greičiau angelu buvai ir pavirtai į kūną.

– Kodėl lyja lašiukais?

– Nes lyjant labai greitai krentantis vanduo pavirsta į mažą asteroidą, kuris vadinasi lašiukas.

– Ar vidurinis rankos pirštas negražus? Mama neleidžia jo rodyti.

– Gal kiti turi trumpesnį ir gali tau pavydėti?

– Iš kur žinoti, kad tėvai iš tikrųjų yra mano tėvai?

– Pažiūrėk tėvelių vaikystės nuotraukas ir pamatysi, kad buvai labai panašus į mamą ar tėtį.

– Kuo būti geriau – gražia ar protinga?

– Protingas žmogus yra visada gražus.

– Kaip atrodo moters krūtinė ir kodėl ji slepiama?

– Vyrai irgi turi krūtinę tokią pat, tik pas moteris dažnai būna didesnė. Paslaptingų vietų pas moteris turi būti daugiau.

– Kas pagimdė Dievą?

– Jis susikūrė pats, juk jis Dievas.

– Ar galima liūdėti, bet šypsotis?

– Galima, kuomet liūdna dėl kažko, bet žinai, kad bus daug linksmiau po to, pavyzdžiui, gimtadienis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)