Dabar svarbiausias uždavinys – kad visi abiturientai turėtų vienodas galimybes pasiruošti abitūros egzaminams, trečiadienį ryte vykusiame Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje sakė ministrė.

„Dėl dvyliktokų buvo priimtas sprendimas, kad visoje Lietuvoje, neišskiriant savivaldybių, buvo leista sugrįžti į konsultacijas po penkis abiturientus. Norime, kad abiturientai sugrįžtų visi kartu, kadangi mes norėtume taikyti kaip įmanoma vienodas galimybes pasiruošti abitūros egzaminams“, – kalbėjo J. Šiugždinienė.

Ministrė apgailestavo, kad kol kas pandemijos rodikliai šalyje nėra geri. „Kadangi Lietuvoje šiandien rodikliai nėra gerėjantys, mes kol kas visoje Lietuvoje negalime paleisti abiturientų. Kai tik atvejų skaičius bus mažesnis negu 200 visoje Lietuvoje, tuomet priimsim sprendimą dėl abiturientų grįžimo į mokyklas“, – sakė J. Šiugždinienė.

Jurgita Šiugždinienė

Naujaisiais statistikos duomenimis, pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 272,3 atvejo. Per praėjusią parą šalyje nustatyti 768 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė devyni žmonės.

Kalbėdama apie mokslo metų baigimo šventes J. Šiugždinienė ragino laikytis bendrų rekomendacijų, šiuo metu taikomų renginiams.

„Čia nėra nieko išskirtinio, kalbant apie renginius. Tikrai šiandien šventės nėra mūsų prioritetas ir raginam nešvęsti švenčių esant sudėtingai epidemiologinei situacijai, bent jau grupėse, – sakė ministrė ir kvietė mokyklas būti išradingoms ieškant kitokių išeičių: Net neabejoju, kad mokyklos kažkaip sugalvos nuotoliniu būdu atšvęsti tas šventes, bet scenarijų šventėms tikrai šiandien nesudarinėjam. Čia jau mokyklų ir savivaldybių klausimas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)