Kasdien į sostinės ikimokyklinio ugdymo įstaigas keliauja apie 30 tūkst. vaikų. 2022-aisiais į Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigas priskirta 11 115 vaikų. Apie 80 proc. jų pateko į pirmuoju prioritetu tėvų pasirinktus darželius. Vilniaus darželiuose šiuo metu yra likę 470 laisvų vietų.

1658 vaikai (766 iš jų – iki 2 metų), kurių tėvams netiko darželiai, kuriuose yra vietų, laukia eilėje į norimus darželius. 98 iš jų – nedeklaruoti Vilniuje. 478 eilėje laukiantys vaikai lanko privačius darželius ir gauna savivaldybės skiriamą 100 Eur kompensaciją. Iš viso 100 Eur kompensaciją gauna 7205 vaikai, lankantys privačius darželius. Taip pat 100 Eur kompensaciją gauna 15 vaikų, ugdomų šeimoje (samdoma auklė arba priežiūra ir ugdymas vykdomas pačių tėvų).

„Bajorėlio“ darželyje tėvai galės rinktis vieną iš trijų ugdomųjų kalbų – be valstybinės lietuvių, yra ir lenkų bei rusų kalbos pasirinkimas. Grupės bus formuojamos pagal tėvų prašymuose pateiktą informaciją.

Naujas sostinės darželis „Bajorėlis“.

Lopšelį-darželį „Bajorėlis“ ateityje galės lankyti 240 vaikų. Pastate iš viso įsikurs penkios grupės vaikams nuo 1,5 iki 3 metų ir devynios grupės nuo 3 iki 6 metų. Greta darželio plėtojamas ir progimnazijos projektas.

Po Nepriklausomybės atkūrimo pastatyta 10 naujų ikimokyklinio ugdymo įstaigų: „Karuselė“, „Gabijėlė“, „Gilužis“, „Vandenis“, „Žilvinėlis“, „Vėrinėlis“, „Vėjelis“, „Pilaitukas“, Vaduvos darželis-mokykla bei Santariškių.

Nuo 2016 m. Vilniuje renovuotuose pastatuose įkurtos 5 ikimokyklinio ugdymo įstaigos: „Ąžuolas“, „Gluosnis“, „Žolynas“, „Giliukas“, „Malūnėlis“, taip pat pastatyti 6 moduliniai priestatai prie lopšelių-darželių „Atžalėlės“, „Gabijėlė“, „Gintarėlis“, „Medynėlis“, „Strazdelis“, „Vandenis“.

Pritaikius savivaldybės arba išnuomotas patalpas įkurti 7 lopšelių-darželiai – „Pasaka“, „Gilužis“, „Kodėlčiukas“, „Vėjelis“, „Pilaitukas“, „Pumpurėlis“, „Lazdynėlis“ – padaliniai.

Naujas sostinės darželis „Bajorėlis“.

Šiuo metu vykdomi 6 naujų darželių projektavimo ir statybos darbai Pašilaičiuose (Žemynos g. 2C), Pilaitėje (Pajautos g. 7 ir Tolminkiemio g. 11A), Perkūnkiemyje (Bieliūnų g. 5/9), Balsiuose (Aušrinės g. 10A), Šnipiškėse (Kernavės g. 82), Jeruzalėje (Braškių g.). Iki 2025 m. duris atvers naujos įstaigos Pašilaičiuose, Pilaitėje ir Perkūnkiemyje, likusias planuojama pastatyti iki 2026 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją