Nerimas tvyro kaskart skiepijant

Vienerių metukų dukrą auginanti verslininkė Rūta Mackevičiūtė pasakojo, kad savo pirmagimę skiepijo visais rekomenduojamais skiepais. Tiesa, prieš tai moteris domėjosi abiejų pusių nuomonėmis – tiek medikų, tiek sveikos gyvensenos propaguotojų, kurie kartais pasisako priešingai. Kaip sako pati Rūta, ligų jiedu su vyru bijo labiau nei skiepų – tai buvo bene pagrindinis argumentas skiepyti vaiką. „Kuo toliau, tuo dažniau išgirstu istorijų, kaip seniai pamirštos ligos sugrįžta, atgimsta ir neša nelaimes. Manau, kad taip yra būtent dėl to, kad kiti žmonės atsisako skiepų. Be to, kalbama, kad jei vaikas bus neskiepytas, ateityje gali kilti problemų dėl darželio ir mokyklos. Įvertinę visus šiuos rizikos faktorius, pasiskiepijome“, – pasakojo moteris.

Savo dukrytę ji ryžosi skiepyti ir nuo meningokokinės infekcijos. „Tai yra baisi ir žaibiška infekcija, mes nesame ekspertai – ne visada galime ją laiku atpažinti. Be to, vaikas kartais būna ir ne su mumis, su močiute, todėl paskiepijome. O dėl nerimo – jis atsiranda kaskart skiepijant kūdikį, nes žinant vakcinos kilmę, kad į organizmą įleidi viruso dalį, natūraliai kyla baimė. Juk net ir medikai įspėja, kad vaikas gali būti neramus, karščiuoti ir pan. Tai stebi ir jaudiniesi“, – pasakojo Rūta.

Baiminasi tik dėl skausmo

Renata Jampolskė su dukra

Aktoriaus Mariaus Jampolskio žmona ir beveik trejų metų dukrytės Viltės mama Renata pasakojo, kad vienintelis nerimas dėl skiepų jų namuose yra skausmo baimė. „Skiepijome Viltę visais rekomenduojamais ir kai kuriais papildomais skiepais. Forumų neskaitau, todėl jokiais mitais apie skiepus netikiu. Juk visi užaugome paskiepyti, ir ligos mus apėjo. Todėl tikiu, kad skiepai yra reikalingi, jie padeda ir apsaugo“, – sakė Renata ir pridūrė, kad Mariaus nuomonė tokia pati.

Savo dukrytę jiedu skiepijo ir nuo meningokokinės infekcijos. „Kadangi šis skiepas yra šiek tiek stipresnis, kitą dieną pakilo neaukšta temperatūra, bet tai ne tragedija. Tuo viskas ir baigėsi. Rekomenduočiau ir kitoms mamoms, nes aš tikiu, kad net jei po skiepo vaikas ir susirgs ta liga, ji bus lengvesnės formos“, – svarstė pašnekovė.

Skiepų kalendorius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)