Dažniausiai kontraceptines priemones renkasi moterys – vyrams belieka nerūpestingai džiaugtis malonumais, tačiau urologas įspėja dėl galimų šalutinių padarinių: „Visais laikais žmonės bandė reguliuoti gimstamumą kontraceptinėmis priemonėmis. Pavyzdžiui, kaip vienas seniausiai ir geriausiai žinomų kontracepcijos metodų yra hormoninės kontraceptinės tabletės. Deja, jos turi daug trūkumų ir kai kada net kelia pavojų moterų sveikatai. Jas reikia gerti kasdien tuo pačiu metu, didėja depresijos rizika, sumažėja lytinių santykių poreikis, pasikeičia moterų nuotaikos. Be to, hormoninės kontraceptinės tabletės yra susijusios su didesne kai kurių lokalizacijų vėžio rizika moterims bei embolijomis. Esu matęs keletą labai jaunų merginų, kurioms trombai greičiausiai susidarė dėl kontraceptikų naudojimo.“


Tuo metu vazektomija galėtų išspręsti poros kontracepcijos klausimą be didesnių rizikų, sako M. Anglickis. Žinoma, medicinoje nėra nieko, ką būtų galima garantuoti 100 procentų. Taigi apie galimus šalutinius padarinius ir kodėl į Lietuvą pasidaryti šios procedūros atvyksta vis daugiau užsieniečių – interviu su urologu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)