Pranešime spaudai grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ plastikos chirurgas Darius Radzevičius pirmiausia rekomenduoja sportuoti – įtraukus tam tikrus pratimus kartais pilvo būklė pagerėja, jis kiek susitraukia, tampa dailesnis. Žinoma, jei per nėštumą pilvas buvo didelis ir liko nemažai odos pertekliaus, mažai tikėtina, kad jis susitrauks iki priešnėštuminės būsenos.

„Pirma, nereikia skubėti, nes po nėštumo, po gimdymo audiniai per tam tikrą laiką sugyja. Galbūt jie stipriai nepasikeis per metus, bet visgi gyja. Norint pasiekti ilgalaikį ir tikslų rezultatą, pavyzdžiui, plokščią pilvą, visada pagimdžius rekomenduoju luktelti apie 9–12 mėnesių. Jeigu mama po kelerių metų vėl pastoja, logiškas sprendimas – gimdyti vaikus ir tik tuomet grįžti prie pilvo problemų“, – kalba gydytojas.

Koreguojant patį pilvą atliekamos labai skirtingos operacijos. „Per vadinamąją mini pilvo plastiką bamba neliečiama, kadangi nėra baltosios linijos išsiplėtimo, tvarkoma tik pilvo apačia. Tiesa, tokios operacijos nėra atliekamos dažnai. Atliekant klasikinės operacijos modifikaciją kartu galima nusiurbti riebalus nuo pilvo ir juosmens. Tokios intervencijos metu koreguojama priekinė pilvo siena susiuvant vadinamąją baltą liniją, taip pat koreguojant raumenų išsiplėtimą, kuris būna 95 proc. atvejų“, – pasakoja D. Radzevičius.

Krūtinės korekcijos po nėštumo – vienos dažniausių

Dažniausiai atliekant pilvo plastiką koreguojama ir krūtinė. Anot specialisto, itin svarbu išsiaiškinti, ko būtent nori pacientė, ar tai jai saugu ir tinka pagal situaciją, ar ji atrodys natūraliai. „Jeigu pacientė prieš nėštumą ir gimdymą neturėjo didelių krūtų, kūdikį maitino mėnesį, dažnai nėra prasmės laukti metų – galime operuoti krūtis ir implantus įdėti po 3–5 mėnesių baigus žindyti. O jeigu pacientė turėjo krūtis ir žindė, krūtys buvo padidėjusios, pagal tai, kaip jos keičiasi, neretai rekomenduoju lukterėti tam tikrą laiką, gal pusę metų, gal metus“, – pasakoja gydytojas.

Anot jo, vienais atvejais užtenka įdėti implantus, kitais reikia įdėti implantus ir krūtis pakelti. Dar kitais atvejais krūtis užtenka tik pakelti, o kartais jas reikia pakelti ir sumažinti. „Priklauso nuo to, ko trūksta – ar gražios formos, ar formos ir masės, ar masės yra per daug“, – sako D. Radzevičius.

Pokalbiams su pacientėmis reikia skirti daug dėmesio, nes svarbu rasti sutarimą ir bendrą suvokimą apie tai, koks bus, pavyzdžiui, naujos krūtinės vaizdas po operacijos.

Saugumas – didžiausias prioritetas

„Saugumas ir kuo mažesnis narkozės laikas yra ypač svarbu, nes jei operuoji 6–8 valandas, o pacientas paskui turi gulėti reanimacijoje kelias paras, nežinau, ar norėčiau būti tuo chirurgu ar tuo pacientu. Todėl rinkčiausi metodikas, kurios yra greitos, mažiau invazinės ir su daug greitesne reabilitacija. Visa plastinės chirurgijos, grožio chirurgijos esmė ir visas tobulėjimas susijęs su tuo, kad pacientui operacija būtų atliekama saugiai, ir jis kuo greičiau grįžtų į normalų gyvenimą“, – dalijasi specialistas.

Klasikinė pilvo plastikos operacija trunka nuo pusantros iki dviejų valandų. Paprastai, jei nėra komplikacijų, pacientė namo išvyksta tą pačią dieną, kitą dieną gali judėti, po dušu gali maudytis po 10 dienų, jeigu pooperacinis laikotarpis praeina sklandžiai, grįžti į darbą biure – po 10–12 dienų. Po mėnesio moteris gali judėti aktyviau, plaukti baseine, daryti lengvą aerobiką, po 3 mėnesių gali gyventi be apribojimų, atlikti pilvo preso pratimus, pasakoja D. Radzevičius. Visgi, reiktų nepamiršti, kad kiekvienas atvejis individualus ir atsigavimo laikotarpis gali skirtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją