Viena mokytoja pasidalijo įdomia vaikų miego laiko lentele, kurios grafos suskirstytos pagal vaikų amžių. Įrašas, kuriuo pasidalijo pedagogė iš Vilsono pradinės mokyklos Didžiojoje Britanijoje, nėra naujas, tačiau neseniai vėl pasirodė socialiniuose tinkluose ir sukėlė daugybės mamų ir tėčių diskusiją, rašo „The Mirror“.

Pagal šią lentelę septynmetis, kuriam reikia keltis 7 val. ryto, turėtų eiti miegoti 20.15 val., o dešimtmetis, kuris keliasi 6.30 val. ryto, turėtų gultis 20.30 val.

Kai kurie tėvai pritarė tokiam grafikui sakydami, kad lentelė yra tikrai naudingas vadovas. Viena mama teigė, kad ji atitinka jos pačios jau nustatytą miego laiką savo mažyliams.

„Aš turiu keturis vaikus ir dėl ankstyvo jų guldymo sulaukiu daug priekaištų, – aiškino ji. – Tačiau jau seniai esu nustačiusi vaikų ėjimo miegoti laiką, atsižvelgdama į tai, kiek jiems reikia miego. Džiaugiuosi, kad ši lentelė tiksliai pagrindžia tikslias mano nustatytas valandas.“

Kada vaikai turėtų eiti miegoti, atsižvelgiant į jų amžių.

Tačiau ne visiems lentelė padarė tokį didelį įspūdį. Vienas iš tėvų griežtas gaires palygino su kariuomenės tvarka.

Jis teigė: „Jei siųsčiau vaikus miegoti 7 val. vakaro, jie keltųsi 4 val. ryto. Be to, niekada negalėčiau su jais praleisti laisvo laiko po pamokų.“

Kitas komentavo: „Atsiprašau, bet ši lentelė yra absurdiška. Kas savo vaikus guldo miegoti 18.45 val.?“

Dar kiti manė, kad miego laiko taisyklės turėtų skirtis tam tikrais mėnesiais ir priklausomai nuo to, ar vaikas miegojo pietų miegelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją