Pasikeitęs kūnas

„Abu nėštumai buvo sklandūs, tiek pirmagimę dukrą, tiek dvynius žindžiau septynis mėnesius. Nesusidūriau su odos pertekliaus problema ar išryškėjusiomis strijomis, kaip nutinka kitoms moterims, tačiau kad ir kiek bandžiau sportuoti, derinti maisto produktus, niekaip negalėjau atsikratyti ant šonų ir pilvo atsiradusio didesnio riebalinio sluoksnio“, – atsiųstame pranešime pasakoja Milda.

Moteris sako, kad taip pat labai liūdino ir pasikeitusi krūtinė, kuriai trūko pilnumo: „Kai pastebėjau, kad rūbus perku tam, kad užmaskuočiau kurią nors savo kūno dalį, o sportas ir dieta nepadeda, pradėjau ieškoti sprendimo.“

Milda dalijasi, kad kiekviena moteris išvaizdos pokyčius priima savaip: arba susigyvena, arba kažką keičia, svarbiausia, kad jaustųsi laiminga: „Aš norėjau pokyčio, esu dar pakankamai jauna, daugiau vaikų neplanuoju ir dabar noriu džiaugtis savo kūnu.“

Galiausiai moteris pagalbos kreipėsi į plastikos chirurgą – pasitarusi su juo pasirinko krūtinės didinimą savais riebalais. Tokios operacijos metu krūtinė buvo sugrąžinta į ankstesnę formą ir panaikintos riebalų sankaupos.

Kodėl sportas nepadeda?

Moterys įvairiais būdais stengiasi koreguoti krūtinės išvaizdą: dėvėti formą suteikiančias liemenėles, įsidėti specialius paminkštinimus, užsiimti sportu. Tačiau siekiant krūtinės pakėlimo, didinimo, mažinimo ar simetrijos sportas nėra visagalis.

„Moterų krūtys yra sudarytos iš riebalinio audinio ir pieno liaukų, o tik jų pamatas yra krūtinės raumenys, tad sportas menkai gali pakeisti jų formą ar dydį. Lavinant krūtinės raumenis, galima išgauti nedidelį liftingo efektą, tačiau bendrai metant svorį, krūtinė taip pat sumažės dėl riebalinio audinio netekimo.

Krūtinės formos palaikymui svarbu reguliariai rūpintis odos elastingumu, dėvėti gerai prilaikančius apatinius, įtraukti stangrinančias kontrastinio dušo procedūras“, – dalijasi trenerė-kineziterapeutė Daiva Janarauskienė.

Siūlomos alternatyvos tinka ne visoms

Krūtų pokyčiams įtakos turi amžius – ilgainiui oda praranda elastingumą, krūtyse mažėja apvalumą suteikiančio liaukinio audinio, gausėja plokštesnę krūtų formą lemiančio riebalinio. Jei įvyksta svorio pokyčių – sumažėjus kūno svoriui mažėja ir krūtų tūris, tad jos pastebimai pasmunka. Neišvengiamai krūtys keičiasi po nėštumo ir žindymo.

„Dažniausiai dėl krūtų korekcijos kreipiasi moterys po nėštumo ir gimdymo. Krūtis padidinti galima savais riebalais arba implantais. Jeigu krūtys skiriasi ir viena pasmukusi, o kita aukšta, atliekamas ir krūties pakėlimas“, – sako Gediminas Samulėnas, „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas.

Pasak G. Samulėno, yra dalis moterų, kurios norėtų pakoreguoti savo krūtinę, tačiau yra nusistačiusios prieš implantus: „Kiekvienu atveju turime įsigilinti, kokios yra krūtinės korekcijos noro priežastys ir kokio rezultato tikimasi. Tik tada galima pasiūlyti geriausią moters lūkesčius atitinkantį variantą. Atvirai pasikalbėjus ir išsklaidžius implantų mitus, dalis moterų juos pasirenka, o kitos nori kuo natūralesniu būdu pakoreguoti krūtinę ir renkasi jos didinimą savais riebalais.“

Krūtų didinimas riebalais turi keletą privalumų. „Tai vienintelis absoliučiai natūralus krūtų didinimo metodas. Operacijos metu atliekami tik bakstelėjimai, o ne pjūviai, todėl randų praktiškai nelieka. Dar vienas pliusas, kad persodinant riebalus į krūtinę, jie nusiurbiami nuo kitos kūno zonos, pavyzdžiui, juosmens, pilvo, šlaunų, kuri irgi atitinkamai pakoreguojama. Taigi išeina dvigubas efektas: koreguojama krūtinė, o padailinama ir kita kūno zona“, – įvardija plastikos chirurgas G. Samulėnas.

Vis dėlto moterys, išbandžiusios įvairias alternatyvas ir nusprendusios krūtinę didinti riebalais, turėtų žinoti, kad ne visoms toks būdas tinkamas. „Riebalai suteikia tūrio, tačiau neišformuoja krūties ir nepadaro jos apvalesne. Moterims, norinčioms didesnio efekto, tokia korekcija netiks. Tos, kurios nori didesnės krūtinės, renkasi implantus, o norinčios koreguoti visiškai plokščią ar lengvai asimetrišką krūtinę, padailinti kitas kūno dalis, renkasi korekciją savais riebalais“, – įvardija plastikos chirurgas G. Samulėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt