Štai šešios priežastys, kodėl miegoti atskiruose miegamuosiuose kartais yra puikus sumanymas.

Turite mažą vaiką

Tai – ne tokia jau reta praktika, manoma, kad vienu ar kitu gyvenimo etapu atskirai miega apie 40 proc. porų, kita vertus, ši tema tebėra tabu. Tačiau kartais miegoti atskirai yra tikrai sveika, ypač jei turite vaikų.

Įsivaizduokite – auginate dvejų metų sūnų. Praktiškai kiekvieną naktį jis ateina pas jus į lovą. Dvejų metų vaikai – dideli, kur kas didesni, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, ypač kai užmeta ranką ant veido, uždeda pėdą ant burnos ar prispaudžia blauzda trachėją. Kai taip nutinka, kartais paprasčiau persikraustyti ant sofos – visiems daugiau vietos ir visi geriau išsimiega.

Kuris nors iš sutuoktinių knarkia

Knarkimas atrodo lyg pokštas, kol jums neteks pačiam miegoti su knarkiančiu žmogumi. Knarkimas tiesiog iškankina su knarkiančiuoju miegantį žmogų. Šis nori miegoti, bet negali, nes šalia gulintis mylimas žmogus kelia baisų triukšmą lyg sugedęs prietaisas.

Yra net išmatuota, kad partnerio knarkimas gali siekti 90 decibelų, t. y. būti tokio garsumo kaip besileidžiantis „Boeing 737“. Miegodamas su knarkiančiu žmogumi netenki ramybės, išvargsti, pasidarai niurzgus. Tai gali baigtis netgi poros išsiskyrimu. Visa tai turint galvoje, miegojimas atskiruose kambariuose atrodo tarsi rojus.

Kuris nors iš jūsų vis traukia į savo pusę antklodę

Kas gali būti nemaloniau nei šaltą žiemos naktį visą antklodę norintis susigrobti partneris? Jums belieka tenkintis kukliu apkloto krašteliu. Galimas sprendimas – didesnė antklodė, kita vertus, polinkį vis traukti antklodę į savo pusę turintis žmogus tikriausiai nenurims. Turbūt išmintingiausia būtų atsigulti kitame kambaryje ir puikiai, šiltai išsimiegoti.

Jūsų dienotvarkės stipriai skiriasi

Situacija: jūs turite keltis šeštą ryto, jūsų partneris – žymiai vėliau, bet jis miega labai jautriai. Tad kiekvieną rytą turite tris pasirinkimus: pirmas – keltis su žadintuvu, bet tada pabus ir jūsų partneris, todėl visą dieną jis bus apsnūdęs, prastai nusiteikęs; antras – pasistengsite pabusti be žadintuvo, anksti ištykinti iš miegamojo, nieko nepažadinti, bet pats visą dieną būsite apsnūdęs ir irzlus; trečias – miegosite kitame kambaryje, o tada abu puikiai išsimiegosite ir būsite patenkinti.

Norime būti sveiki, gerai jaustis

Miegant vienoje lovoje su kitu žmogumi, miegas tampa 50 proc. neramesnis, lyginant su tuo, jei miegotumėte vieni. Miegas – svarbu. Jei trūksta miego, prastėja koncentracija, didėja dirglumas, silpnėja seksualinis geismas, didėja nutukimo, diabeto ir širdies ligų rizika. Iš tiesų periodiškai miegoti atskirai – tiesiog sveika.

Atskirai miegate ne visada

Miegojimas atskiruose kambariuose nereiškia, kad niekada nemiegate vienoje lovoje. Tai būtų keista ir tikriausiai ne į naudą santykiams. Kita vertus, kartais miegoti atskiruose kambariuose – nieko baisaus. Iš tiesų tai – didelė prabanga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją