Vaikščiojimas ant pirštų galų nėra fiziologiška vaiko organizmui, todėl neteisingą eiseną pastebėjusiems tėvams nepatartina manyti, kad tai – tik žaidimas, vyresniems nei vienerių metų vaikams tai nėra norma, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru. Pasistenkite prisiminti, kaip vaikas elgėsi iki žengdamas savo pirmuosius žingsnius. Jei ir anksčiau pastebėjote, kad tada, kai statėte mažylį ant lygaus paviršiaus, jis kryžiuodavo kojas, stipriai jas įtempdavo, nesiremdamas visa pėda, liesdamas paviršių tik priekine pėdos dalimi, greičiausiai jam padidėjęs raumenų tonusas.

Kodėl atsiranda padidėjęs raumenų tonusas?

Dažniausia priežastis – gimdymo metu patirta trauma, apie kurią tėvai gali ir nežinoti. Dažniau ant pirštų galų vaikšto berniukai nei mergaitės, nes berniukai gimsta su didesne galva. Todėl jiems didesnė rizika gimstant patirti traumą. Dėl gimstant patirtų traumų sutrinka nervų centrų, kurie reguliuoja skeleto raumenų tonusą, veikla. Laiku neatkūrus balanso kūne, net vienas neteisingos padėties kaulas gali sutrikdyti galvos smegenų kraujotaką.

Kaip dažniausiai gydomas hipertonusas?

Gana dažnai neurologai ir ortopedai skiria masažų kursą. Jei vaikų masažuotojas bus geras specialistas, procedūros bus veiksmingos. Neskubėkite džiaugtis sumažėjusiu tonusu, nes nėra aiški jo atsiradimo priežastis. Medikai taip pat gali rekomenduoti nuolat nešioti avalynę su kietais užkulniais ir supinatoriais, su šia avalyne vaikas turės vaikščioti ir lauke, ir namuose. Nemažai medikų mano, kad toks metodas netinkamas, nes augant koja turi laisvai judėti ir gauti adekvatų krūvį.

Šaliname priežastį, o ne padarinius

Gydant vaikus, kurie vaikšto ant pirštų galų, pirmiausia reikia atstatyti kaukolės pagrindo kaulus į teisingą padėtį, užtikrinti, kad vyktų gera kraujotaka į požievinius nervų centrus, kurie reguliuoja raumenų tonusą. Koreguoti kaulų padėtį gali tik gydytojai, tad jei pastebėjote, kad vaikas vaikšto ant pirštų galų, atsiminkite – jam reikia tinkamo gydymo, reikia pašalinti sutrikimą paskatinusią priežastį, o ne jos padarinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)