Vaiką užimti reikia jau oro uoste ir būtinai papasakokite jam apie elgesio lėktuve taisykles. Tiesa, vaikui bus neįdomu, jei vardinsite, ką daryti galima, o ko negalima. Paverskite savo monologą neįprasta pasaka, kurioje jis išgirs apie pagrindines taisykles. Vaikas turi išmokti, kad negalima bėgioti po saloną, be reikalo lipti iš sėdynės.

Lėktuvas danguje, vaikas sėdynėje, ką daryti?

Taigi, jūs išskridote. Jau baigėsi ta jaudinanti akimirka, kai jūsų vaikas pro langą stebi tolstančią žemę ir dabar vaizdai už lango tapo ne tokie įdomūs, todėl jis pradeda nerimauti. Laikas jį užimti tuo, ką pasiėmėte su savimi į kelionę. Ką vertėtų būti įsidėjus į savo ar vaiko kuprinę?

Užkandžiai. Galbūt tai jus nustebins, bet maistas gali būti puiki pramoga lėktuve. Žinoma, vaikas negali kramtyti visą skrydį, tačiau kurį laiką tyrelė gražiame stiklainyje gali jį išblaškyti. Keleiviams su kūdikiais leidžiama į saloną įsinešti skysčių, pavyzdžiui, sulčių, vandens ar mišinių. Į orlaivį taip pat galima pasiimti vaisių ir džiovintų vaisių. Vyresnių vaikų tėvai gali pasiimti porą ledinukų ant pagaliuko, kurie labai praverčia kylant, kai užgula ausys.

Užrašų knygutė ir flomasteriai. Nuobodžiaujantis mažylis, jei moka piešti, gali kurį laiką užsiimti kurdamas savo šedevrus. O kol jūsų vaikas piešia, papasakokite jam naują istoriją, paremtą jūsų pačių sukurtais piešiniais arba paraginkite jį patį sukurti pasakojimą apie savo piešinio veikėjus.

Knygos. Kelios nedidelės knygelės padės vaikui pramogauti skrydžio metu. Pageidautina, kad jos būtų jo mėgstamiausios. Arba įsigykite naujų, kad jūsų vaikas galėtų smalsiai jas apžiūrėti. Svarbiausia, kad juose būtų daug ryškių paveikslėlių ir įdomių istorijų. Gali praversti ir lipdukų knygos.

Vaikų rinkiniai. Patrauklių žaidimų rinkinių galima rasti parduotuvėse. Tai įvairūs galvosūkiai su animacinių filmukų herojais, vaikiški modeliavimo rinkiniai ir kiti įdomūs žaidimų rinkiniai. Jie neužima daug vietos krepšyje, tačiau gali ilgam užimti vaiką.

Popierius. Paprastas popieriaus lapas uždaroje erdvėje taip pat gali praversti. Parodykite vaikui, kaip iš popieriaus pagaminti lėktuvą. Skriskite lėktuvu ir patys „sukonstruokite“ lėktuvą. Beje, baigtą popierinį lėktuvą galima nuspalvinti.


Apžvelgėme kelis būdus, kaip mažylius užimti danguje. Jums nebūtina turėti visų šių daiktų savo bagaže. Užtenka vieno ar dviejų. Tačiau tai dar ne visos galimybės, kuriomis galite pasinaudoti, kad jūsų vaikui skrydžio metu būtų patogu.

Kuo dar galima užimti vaiką lėktuve?

Kitas būdas sėkmingai užimti vaiką skrydžio metu – žaisti su juo. Žinoma, yra taisyklių, kurių turėtumėte laikytis. Natūralu, kad nebėgiosite po saloną žaisdami gaudynių ar slėpynių, bet yra keletas „taikių“ stalo žaidimų, kuriems pakaks pieštuko ir popieriaus. Štai keletas iš jų.

„Laivų mūšis“

Prisimenate šį įtraukiantį žaidimą? Išmokykite jį žaisti ir savo vaiką. Šiame žaidime reikia sudėlioti ir paslėpti savo laivus taip, kad tavo priešininkas nerastų laivų ir negalėtų jų sunaikinti.

„Kryžiukai-nuliukai“

Dviem žaidėjams skirtas žaidimas, kuriam tereikia tik lapo ir rašymo priemonės. Lape nubraižoma 9 langelių lentelė. Vienas žaidėjas lentelės langelius žymi X, antrasis - 0. Žaidėjai eina paeiliui. Laimi tas, kuris pirmas užpildo pilną eilutę, stulpelį ar įstrižainę savo ženklais.

„Atspėk žodį“

Sugalvokite žodį ir leiskite vaikui atspėti jame esančias raides – tai ne tik lavinsite jo abėcėlės žinias, bet ir smagiai praleisite laiką.

Kartu su jumis apžvelgėme keletą patarimų, kurie gali padėti skrydžio su vaikais metu – išsirinkite jums tinkamiausius ir išbandykite. Gero skrydžio!

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Metų šeimos rinkimai 2023”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją