Lina ir Raimundas Šimoniai bei trys jų vaikai ir anūkai – Delfi ir kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ metų šeimos rinkimų dalyviai. Prieš daugiau nei 30 susipažinusi pora lig šiol džiaugiasi tvirtu ryšiu ir puikiais santykiais su jau suaugusiais vaikais. Atvirame pokalbyje pora sutiko atskleisti savo laimingos santuokos receptą ir papasakojo, kokia nerašyta taisyklė padeda išlaikyti tvirtą ryšį.

1989 metų vasarą Lina ir Raimundas Šimoniai susipažino kelionėje, kai Lina su studenčių grupele leidosi dviračiais po Lietuvą. „Tai buvo nuostabi kelionė. Vykome dviračiais iš Batėgalos į Kauną. Ties Lapių sankryžą mus pralenkė du motociklai ir kiek pavažiavę sustojo. Kai mes privažiavome prie jų, vienas jų mane užkalbino. Tai buvo Raimundas. Raimundas man patiko savo atkaklumu. Jis buvo aukštas, gražiomis, žydromis akimis, kurios mane iš karto pakerėjo. O jį patraukė mano užkrečiantis juokas. Likimo ironija – net nežinojome, kad gyvename vienas šalia kito. Taip užsimezgė mūsų pažintis. Kartu mes jau 30 metų. Susilaukėme dviejų dukrų ir sūnaus“, – pasakoja Lina.

Susilaukus pirmagimės poros gyvenime, anot Linos, niekas nepasikeitė. Šeima ir toliau keliavo, tik jau automobiliu.

„Susilaukus dukrytės mūsų galvose sugriuvo mitas, kad auginant vaiką nelieka laisvo laiko. Tai netiesa. Mes puikiai leisdavome laisvalaikį kartu. Vis dėlto dalykas pasitvirtino – santuokoje reikia gerokai padirbėti, darbuotis nuolat ir iš širdies – tik tada laimingų dienų bus gerokai daugiau negu liūdnų.“

Pasak Šimonių, jų tvirtos šeimos receptas visada buvo ir bus abipusė pagarba. Jei yra pagarba – yra ir meilė, įsitikinusi šeima. „Taip pat kiekvienas šeimos narys privalo turėti savo erdvę, asmeninį laiką pailsėti nuo visko ir nuo visų. Laisvalaikį mes praleidžiame tiek bendrų draugų rate, tiek nuošalioje vietoje su gera knyga rankose. O svarbiausia šeimoje kalbėjimasis. Mūsų šeimoje yra nerašyta taisyklė – visada surasti laiko kartu atsigerti kavos ar arbatos ir pasikalbėti apie kasdieninius šeimos reikalus.“

Nenuostabu, kad kelionėje susipažinusios poros mėgstamiausias laisvalaikio praleidimo būdas yra kelionės. Tiesa, keliauti šeimai kartais tenka ir netradiciniais būdais, nes vyras Raimundas yra tolimųjų reisu vairuotojas, todėl kartais tenka darbą derinti su malonumais. Ir nors poros vaikai jau suaugę, Šimoniai iki šiol visada keliauja drauge.

„Visada keliaujame su visa šeima. Tai trys kartos: aš su vyru, mūsų vaikai ir anūkas. Taip keliaujame visada, nes kitaip ir neįsivaizduojame. Juk keliauti su visa plačia šeima daug linksmiau. O ir puikiai sutariame tarpusavyje, vieni kitus palaikome bet kur ir bet kada. Mūsų šeimoje labai stiprus vaikų ir tėvų ryšys, – džiaugiasi Lina Šimonienė.

Šimoniai su vaikais ir vaikų atžalomis toliausiai yra buvę Turkijoje, tačiau labai mėgsta ir keliones po Lietuvą: „Lietuvoje dažnai vykstame į Rusnę. Tai mylimiausias mūsų kraštas, į kurį dažnai keliaujame. Rusnė – tai kažkas nerealaus. Tai kitoks pasaulis, kuriame jaučiamės kitaip. Nuostabus ypatingas kraštas, kuriame randame dvasinę ramybę.“

Norite ir jūs dalyvauti konkurse? Tuomet nesnauskite! Naujienų portalas DELFI kartu su kelionių organizatoriumi „Tez Tour“ skelbia unikalų projektą: Šeimos rinkimus 2022! Jums tereikia pasidalinti savo šeimos atostogų akimirka ir laimėti įspūdingą prizą – atostogas Bodrume visai šeimai! Visą informaciją rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Metų šeimos rinkimai 2023”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją