Pasak specialisto, kiekviena pora anksčiau ar vėliau išgyvena pažeidžiamą laikotarpį, kai padarius keletą neatsargių žingsnių nė nepastebėtas gali įsiterpti trečias žmogus. Dažniausiai – dirbantis toje pačioje darbovietėje.
„Darbe mes praleidžiame labai daug laiko ir, jei pradedame sau leisti su priešingos lyties atstovais kalbėti ne apie orą ar kitus nereikšmingus dalykus, o apie santykius, emocijas ir jausmus, ypač apie skausmą, netektis, jau yra pavojinga. O jei dar tas kitas žmogus buvo taip pat sužeistas, gali užsimegzti abipusis supratimas, simpatija, kuri labai greit gali peraugti į kaštą įsimylėjimą. Nes smegenys gali traktuoti, kad štai – žmogus, kuris viską supranta, ir įjungti dopamino mechanizmą, kuris tą neplanuotą įsimylėjimą ir užkuria, – kalba D. Ražauskas. – Durniausia yra tai, kad įsimylėjimas dažnai yra visiškai nekontroliuojamas procesas, žmonės įsivaizduoja, kad gali laisvai bendrauti su priešingos lyties atstovu ir nieko neįvyks.“

Interviu D. Ražauskas aptarė dažniausius neištikimybės scenarijus ir davė patarimų, į ką atkreipti dėmesį, kad toks likimas neištiktų ir jūsų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją