Teigiamą tokio elgesio poveikį įrodė vienas mokslinis tyrimas, kuriuo buvo siekta išsiaiškinti, kaip pozityvių ir negatyvių išgyvenimų atskleidimas veikia poroje gyvenančių žmonių nuotaikas ir emocinį jų santykių klimatą, rašoma portale mumsnet.com.

48-ių tyrime dalyvavusių amerikiečių porų buvo paprašyta kiekvieną dieną registruoti, ką jiedu pasakoja vienas kitam – apie maloniai nuteikusius ar apie stresą sukėlusius įvykius.

Išanalizavus dalyvių vestus dienoraščius paaiškėjo, kad artimesni vienas kitam partneriai jausdavosi tomis dienomis, kai kalbėdavosi apie teigiamus išgyvenimus. Minėtina, kad pozityvų poveikį sukelia ir išsipasakojimas, ir išklausymas.

Įdomu tai, kad dalijimasis neigiama patirtimi emocinio porų santykių klimato nepablogino.

Šios mokslininkų išvados dar kartą įrodo, kaip svarbu neignoruoti emocijų reguliavimo procesų, sukeliamų tokių, iš pažiūros, elementarių veiksmų, kaip pasakojimai apie kasdienius įvykius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją