Apie tai, kaip paprastai nutinka, kad poros nutolsta vienas nuo kito, kviečiame skaityti straipsnyje „Ne vieną porą nuo skyrybų išgelbėjęs Truncė kviečia pasitikrinti, ar nepradėjusi braškėti ir jūsų santuoka“.


„Taip elgdamiesi, pasak statistikų, vidutiniškai po 12 bendro gyvenimo metų išsiskirsite. Jei to nenorite, labai rimtai atlikite santykių diagnostiką ir išaiškinkite, ką darote, kad atstumiate partnerį. Taip elgiasi abu sutuoktiniai, todėl abiem ir reikia su tuo dirbti. Na, o jei vengsite tai išsiaiškinti ir/ar tokio elgesio nepašalinsite, santykiai suges nebepataisomai ir teks skirtis. Ar tikrai to norite?“ – įspėja M. Truncė.


– Pasakykite atvirai – ar tikrai įmanoma atgaivinti į aklavietę patekusius santykius ir ar iš tiesų lietuviams tai pavyksta? Kas žmonėms šiame kelyje sunkiausia?


– Jei žmogus nemoka plaukti vandenyje, tai ar jis gali perplaukti Nemuną? Aišku, ne. Taip ir santuokoje – jei sutuoktinis nemoka sukurti ir išsaugoti saugios erdvės poroje, tai jis jos ir neišsaugos – anksčiau ar vėliau išsiskirs.


Esu konsultavęs daugiau nei 500  porų bei daugiau nei 1200 klientų ir galiu drąsiai pasakyti, kad jei abu sutuoktiniai išmoksta kurti saugią erdvę poroje, jei jie susitvarko su patirtomis traumomis ir geba atgauti vidinę ramybę, jie išsaugo santykius ir net juos pagerina. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)