Jei ir jūs pykstate ant sutuoktinio ir skyrybos atrodo priimtinesnis variantas nei gyvenimas kartu, pirmiausia perskaitykite šias 9 priežastis, kodėl visgi verta pamėginti likti kartu.

1. Santykiai neretai pagerėja
Stebuklų nebūna, kita vertus, egzistuoja praktiškų, gana greitų būdų sutvirtinti santuoką. Tyrimai rodo – dauguma nepaskubėjusių ir neišsiskyrusių porų vėliau dėl to džiaugiasi.

2. Pagalvokite, kad būna daug prasčiau
Tai nereiškia, kad jūsų problemos nesvarbios, tačiau kartais verta pažvelgti į sutuoktinio trūkumus iš tolimesnės perspektyvos.

3. Po sunkių laikotarpių ateina dar geresni periodai
Visose santuokose būna sudėtingų laikotarpių – trūksta pinigų, serga vaikai, stresas dėl darbo... Bet po sunkumų visada pagerėja, ypač jei dedama pastangų.

4. Vaikams reikia tėvų
Kas kitas be jūsų ir vyro taip besąlygiškai mylės vaikus? Kas galėtų dėl vaikų paaukoti gyvybę? Kas mano, kad jūsų vaikai – nuostabiausios būtybės pasaulyje? Jūs ir vyras jaučiate begalinę meilę, kuri vaikams nepaprastai svarbi.

5. Vaikams reikia vienų namų
Naujo tyrimo duomenimis, vaikams sudėtinga gyventi dviejuose namuose. Pasak tyrėjų, tėvų išsiskyrimas ir gyvenimas dviejuose namuose kelia vaikams stresą. Vaikai jaučiasi blaškomi tarp ištikimybės vienam ir kitam iš tėvų, jiems stinga ramybės ir stabilumo kasdieniame gyvenime.

6. Galite naujai pamilti sutuoktinį
Aistringa santykių pradžios romantika gal ir nesugrįš, tačiau galima išmokti gyventi meilėje ilgus metus. Svarbu vertinti vienas kitą ir jausti dėkingumą.

7. Santuokoje subręstate kaip asmenybė
Gyvendami santuokoje žmonės daug ką apie save supranta. Išgyvendami įvairius santuokinio gyvenimo etapus mes bręstame, suaugame.

8. Esate pavyzdys vaikams
Vaikai turi matyti, kaip tėvai įveikia įvairius gyvenimo sunkumus. Dėdami pastangas išsaugoti santuoką, parodysime vaikams, kaip komunikuoti, išmokysime spręsti problemas, mokysime atlaidumo.

9. Nėra lengva vienam auginti vaikus
Skyrybos paveikia ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius. Apmąstykite, kaip tai atsilieps įvairioms jūsų gyvenimo sritims.

Apibendrintai tariant, nėra vieno kelio, niekas nepataria jums žūtbūt likti santuokoje, jeigu joje gresia pavojus jums ar jūsų vaikams. Tokiu atveju būtina profesionali pagalba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)