Stebint partnerio elgesį M. Truncė ragina ypatingą dėmesį skirti mamos–partnerio santykiui. Ir čia taip pat yra labai paprastas paaiškinimas: „Todėl, kad mama praleidžia daugiausia laiko su vaiku jam augant. Antras pagal stiprumą vaikui poveikį daro tėvas. Įvertinus tėvų poveikį reikia išsiaiškinti, ar partnerio neaugino kiti. Dažnai būna, kad partnerį daugiau mažiau laiko augina senelės ar tetos. Šie žmonės taip pat formuoja augančio vaiko požiūrį, reakcijas, elgesį.“ 

Psichologas atskleidė, ką į šeimas kiekvienas mes atsinešame iš savo vaikystės, ir pasakė, į kokius ženklus verta atkreipti dėmesį renkantis partnerį visam gyvenimui.

– Taigi ar galima pažvelgus į savo partnerio tėvus numanyti, koks gyvenimas laukia su tokiu žmogumi?

– Taip, kaip elgsis partneris, galima prognozuoti stebint, kokie santykiai yra jo ar jos tėvų šeimoje. Žmonės tai jau senai pastebėję ir net sukūrę patarlę „Obuolys nuo obels toli nerieda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją