Ir nebūtinai bus taip, kaip dažnai galvoja aplinkiniai – kad šie santykiai tėra trumpas susižavėjimas ir šiai porai nelemta kartu nugyventi ilgai ir laimingai. Tradicinės visuomenės normos – dar ne viskas. Stereotipų nesivaikančios poros išlošia savaip. Mainais gaudamas jaunystę vyresnysis jaunesnįjį poroje gali pakylėti – šiam nebereikia dėti tiek daug pastangų, kaip kitiems bendraamžiams, įgyjant gyvenimiškos patirties.


„Paprastai vyresnis ir daugiau patirties įgijęs žmogus greičiausiai turi jau ir tam tikrą turtą bei statusą, išminties. Todėl tokios poros sudaro galimybę peršokti sunkius, daug pastangų ir energijos reikalaujančius gyvenimo kūrimo etapus – tai yra savotiškas socialinis liftas“, – sako R. Pabiržis.


Vis dėlto, kad ir kokios patrauklios atrodytų šios perspektyvos, nederėtų pamiršti paprasčiausios biologijos. O ji mums neleis pamiršti, kad reikšmingai didelis poroje bus ir dešimties metų amžiaus skirtumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)