Urologas, seksualinės medicinos gydytojas dr. Robertas Adomaitis sako, kad iš tiesų sekso gyvenime gali ir nebūti, juk norintiems patirti malonumą yra ir daugiau būdų, kaip padirginti smegenis. O dar geriau nei mylėjimasis sveikatą veikia subalansuota sportinė veikla. Anot gydytojo, net reprodukcine prasme pasimylėti užtenka vieną kartą. Taigi gal nieko čia keisto, kad tuo žmonės užsiima vis mažiau?

Neseniai paskelbti tyrimai parodė, kad žmonės mylisi vis mažiau. Tuo metu sekso tema eskaluojama ypač plačiai – drąsiai laužomi ligšiol buvę tabu, garsiai reklamuojami išpopuliarėję sekso žaislai, specialistai kalba apie lytinių santykių naudą sveikatai ir t.t. Atrodytų, tikras paradoksas.Jei pora mylisi abipusiu noru, reiškia, kad žmonėms smagu bendrauti. O jeigu jiems apskritai nesiseka bendrauti, jei jie nuolat užsibūna darbe ir nebesusitinka, pavargsta rūpindamiesi vaikais ir t.t., jei apskritai nėra bendro buvimo plano, tai nėra ir lytinių santykių. Taigi nereikia stebėtis, kad statistiškai lytinių santykių skaičius labai mažėja ir galimai mažės toliau“, – sako R. Adomaitis.

Plačiau apie tai, kas gali atstoti seksą ir ar apskritai jis reikalingas, gydytojas aptarė interviu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją