Porų psichologas Mykolas Truncė patvirtino, kad iš tiesų galima paskaičiuoti, kada gi geriausias metas imti galvoti apie šeimą. Laimingi bus tie, kurie vienas kitą suras abiem palankiu metu – atitiks jų branda, gyvenimiški pasiekimai ir hormonų svyravimai.


„Kadangi jauni žmonės nėra paruošiami santuokiniam gyvenimui ir neturi gebėjimų sukurti darnius santykius, tai elgiasi vienas su kitu taip, kaip išmoko tėvų šeimoje, kaip supranta ir moka. Deja, atėjus sunkumams, tokiems kaip seksualinis nesuderinamumas, vaiko gimimas, būsto įsigijimas, namų priežiūra, poreikių tenkinimas, pajamų ir turto valdymas, apie 40 proc. porų po vidutiniškai 12 bendro gyvenimo santuokoje skiriasi“, – komentuoja M. Truncė.


Interviu psichologas paskaičiavo, kada gi vis tik palankiausias metas kurti šeimą, kad ši būtų išties tvirta, ir pateikė tokių skaičiavimų argumentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)