Žinoma, nereiktų šių prognozių priimti už gryną pinigą, juk svarbios ir kitos gyvenimiškos aplinkybės. Vis tik kai kurias tendencijas pastebi ir gimimo eiliškumo fenomeną tyrinėjantys mokslininkai.


Daugiau apie tai interviu papasakojo Pal. J. Matulaičio šeimos pagalbos centro konsultantė Neringa Jūrelienė. 

– Ar yra kokių nors studijų, kurios parodė tam tikrų tendencijų, kaip lemta nugyventi gyvenimą atsižvelgiant į tai, kelintas vaikas šeimoje gimei?


– Kitaip tariant, kyla klausimas, ar gimimo eiliškumas yra savotiškas nuosprendis žmogui? Vienareikšmio atsakymo nėra, nes gali būti ir taip, ir ne. Mokslininkai jau ne vieną šimtmetį tyrinėja gimimo eiliškumo fenomeną ir kai kurie iš jų teigia, kad jis gali paaiškinti ne tik nemažai žmogaus asmenybės aspektų, bet ir kai kuriuos jam kylančius sunkumus. Maža to, kai kurie tyrėjai įžvelgia gimimo eiliškumo sąsajų su tuo, kokias savybes žmogus įtvirtins, kokį karjeros kelią pasirinks, kaip sutars su kitais, netgi kaip klostysis jo santuokinis gyvenimas, priklausomai nuo jo pozicijos šeimoje.

Kita vertus, yra teigiančių, kad gimimo eiliškumas – tik nuoroda, į kokią aplinką gimęs žmogus atėjo, kokioje vystėsi. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją