Ar turėtumėte grįžti ir pabandyti atgaivinti tai, kas buvo kadaise? Ar tikrai šįkart viskas bus kitaip? Ar tai teisingas sprendimas jums, ar ne – tai jau kita istorija. Anot porų psichologo Mykolo Truncės, priimdami tokį sprendimą turėtumėte pasverti daugybę veiksnių.


„Poros išsiskiria, nes žmonės nusivilia vienas kitu. Ypač jauniems žmonėms būdingas maksimalizmas, noras turėti geresnį, pranašesnį partnerį. Todėl to ir siekia. Tačiau pagyvenę kurį laiką pamato ir supranta, kad gražus fasadas nelygu gražus vidus“, – dalijasi jis.


Tačiau po kurio laiko gali imti kirbėti mintis, kad galbūt pasukti skirtingais keliais buvo klaida. Buvimas atskirai padeda suprasti, kad buvo ir gražių dalykų. Tad nesvarbu, kaip stipriai nusiviliama pirmą kartą, ima vilioti mintis apie daug sėkmingesnį antrąjį. 


Gal abu pasikeitėte ir dabar jau esate pribrendę rimtiems santykiams? Psichologas pažymi, kad šiais laikais žmogus subręsta apie 30-tus metus. Tuomet jis įgauna žinių, patirties, susiformuoja atsakomybės jausmas. Subrendęs žmogus geriau įsigilina ir geriau apmąsto savo sprendimus, tarp jų – ir susijusius su santykiais. Tame amžiuje dažniausiai ir įteisinamos partnerystės. Statistika atskleidžia, kad pirmą kartą vyrai tuokiasi 30, o moterys 28 m. amžiaus. 


Apie tai, kada iš tiesų verta atnaujinti santykius, plačiau porų psichologas M. Truncė papasakojo interviu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)