1. Jis bus mažiau intymus su jumis fiziškai.

Jei su partneriu mažiau nei anksčiau užsiimate seksu ar intymiomis akimirkomis, kažkas gali būti negerai.

„Taip gali nutikti, jei jau emociškai nutraukėte santykius“, – sako Trisha Wolfe, profesionali klinikinė konsultantė.

„Kitaip tariant, jūs iš esmės perpratote savo ryšį ir tiesiog logistiškai ruošiatės išsiskirti. Todėl užsiimti seksu gali būti sudėtinga, nes jaučiatės taip, tarsi imituotumėte norą būti intymūs.“

Tačiau Wolfe'as pažymi, kad kartais nutinka ir priešingai.

„Kai kurie žmonės per šį laikotarpį tampa intymesni su savo partneriais – paprastai tai būna paskutinės pastangos išspręsti santykius. Asmuo tikisi, kad daugiau sekso gali atkurti dalį fizinio ar emocinio artumo, kurio trūko.“

Jei pastebėjote, kad pasikeitė jūsų seksualinis gyvenimas, pasitarkite su partneriu.

2. Jis daug daugiau laiko praleidžia su draugais.

Sveikuose santykiuose kiekvienas iš jūsų turėsite individualių draugysčių ir skirsite laiko savo bičiuliams. Tačiau jei jūsų partneris smarkiai ilgina laiką su draugais, gali būti, kad jis planuoja išsiskyrimą.

Wolfe'as pažymi, kad taip nutinka dėl kelių priežasčių.

„Pirma, gali būti, kad jūs apskritai vengiate santykių ir tiesiog daugiau laisvo laiko praleidžiate su kitais“, – sako ji.

„Antra, galbūt nesąmoningai stiprinate savo palaikymo sistemą tam atvejui, kai išsiskirsite su partneriu.“

Pradėkite aiškintis problemos esmę, kai tik pastebėsite pokyčius jo socialiniame kalendoriuje.

3. Jis tampa neaiškus dėl to, ką veikia.

Kai su partneriu leidžiate savo dienas, tikriausiai dalijatės atsitiktinėmis smulkmenomis, kurios stiprina jūsų ryšį. Tačiau jei iškyla problema, šis emocinis artumas gali susilpnėti.

„Vienas iš nepasitenkinimo santykiais rodiklių yra ribotas arba paviršutiniškas bendravimas, pavyzdžiui, jei paklausite, kaip praėjo jo diena, jis gali tiesiog atsakyti „gerai“, – sako tarpasmeninio bendravimo profesorė daktarė Beth Ribarsky.

„Tačiau vėlgi svarbu pripažinti, kad išoriniai veiksniai, pavyzdžiui, stresas, gali turėti įtakos tam, kaip žmogus elgiasi santykiuose.“

Ribarksky siūlo pasikalbėti apie šį pastebėjimą ir išspręsti pagrindinę problemą, nesvarbu, ar tai būtų nepasitenkinimas, ar išorinis stresorius.

4. Jis vengia kalbėti apie planus, kurie susiję su jumis abiem ateityje.

Paprastai jūs ir jūsų partneris tikriausiai planuojate koncertus, atostogas ir šventes prieš kelis mėnesius. Taigi jei jie staiga nutrūksta, gali būti, kad laukia nemalonumai.

„Tai būdas pabandyti sušvelninti išsiskyrimo skausmą ir netikėtumo elementą“, – sako Wolfe'as.

Pora

„Paprastai, kai žmogus įsisavina mintį, kad gali turėti ateitį be partnerio, jis jaučiasi patogiai inicijuodamas išsiskyrimą. Tai gali užtrukti keletą savaičių ar mėnesių, kol pasieksite šį tašką.“

Dar kartą pasitarkite, jei partnerio planavimo stoka jums kelia nerimą.

5. Jis nesuinteresuotas spręsti jūsų problemų.

Kai jūsų santykiai pasiekia šį tašką, jie tikriausiai baigėsi visam laikui – ir galbūt net atėjo laikas jums žengti žingsnį.

„Jei kas nors nenori dirbti su santykių problemomis, tai yra rodiklis, kad turėtumėte su juo išsiskirti“, – sako Ribarsky.

„Santykiai yra abipusė gatvė, todėl abu partneriai turi būti suinteresuoti, kad santykiai veiktų.“

Kai jūsų partneris nustoja dėti pastangas, laikas nutraukti nuostolius ir judėti toliau.