Nors tuo momentu mano emocijos atrodė visiškai pagrįstos, akivaizdu, kad mano nepasitenkinimą kurstė ne tik skalbiniai. Kur kas gilesnė problema buvo ta, kad aš skaičiavau savo ir jo atliktus darbus. Tai buvo vienas iš nesveikos santuokos įpročių, kuriam mes pasidavėme. Štai dar keli įpročiai, galintys rodyti, kad jūsų santuokoje yra vienokių ar kitokių problemų, svetainėje imom.com rašo Samantha Bailie.

Nekaltas melas

Jei esate matę bent vieną serialo „I Love Lucy“ seriją, tuomet žinote, kad Lucy gana dažnai nekaltai pameluoja. Per vieną mėgstamiausių mano epizodų Ricky grįžta iš darbo ir pasiteirauja Lucy, ką ji nuveikė per visą dieną. Lucy nutaiso nekaltą veidelį ir šypsodamasi atsako: „Nieko ypatinga“. Ji nusprendžia nutylėti, jog iš tikrųjų nusipirko brangų dulkių siurblį, nors Ricky prašė jos nieko kol kas nepirkti.

Žmonės retai meluoja, ketindami ką nors piktybiškai apgauti. Dažniausiai jie naudoja nekaltą melą, kad išvengtų tokių dalykų kaip įžeisti jausmai, susipriešinimas ar nepatogūs pokalbiai. Tačiau netgi tokie nutylėjimai pamažu griauna santuokinį pasitikėjimą.

Pirmenybė darbui arba vaikams

Nustumti savo vyrą į antrą planą ir visą dėmesį paskirti tik darbui ar vaikams yra labai lengva, ypač kai vaikai mūsų dėmesio reikalauja riksmais ir verksmais. Taip, mūsų vyrai gali patys apsirengti. Jie taip pat nenustato mums jokių galutinių terminų ir nenurodo parengti darbo pristatymus. Kai kažką tenka pastumti į šoną, kad pasidarytume daugiau erdvės, dažniausiai tai būna mūsų vyrai.

Tačiau aš ir mano vyras radome keletą būdų, kaip skirti laiko vienas kitam. Mes nuolat susiplanuojame „pasimatymų“ naktis ir laikomės taisyklės „jokių darbų užmigus vaikams“. Vaikus stengiamės guldyti vienu ir tuo pačiu metu, kad dar valandą ar dvi galėtume pabūti tik dviese.

Švaistymasis pinigais nepasitarus

Ne naujiena, kad daug santuokų žlunga dėl problemų su pinigais. Per ketverius savo santuokos metus mes dėl pinigų pykomės dažniau negu dėl ko nors kita. Važinėdama darbo reikalais, mėgstu užsukti nusipirkti latė kavos. Nors mano vyras mano, kad pirkti kavą privažiavus prie kasos automobiliu yra kvaila, jis nepriekaištauja man dėl kelis dolerius kainuojančio gėrimo. Tačiau istorija veikiausiai būtų visai kitokia, jei turėčiau silpnybę brangioms rankinėms.

Nesutarimai dėl pinigų nėra problematiškos santuokos ženklas. Tai tiesiog rodo, kad esame dvi asmenybės. Nors mes dažnai nesutariame, kaip ir kam reikėtų leisti pinigus, mes darome viską, kad iš anksto aptartume savo išlaidas. Vengdami taškytis pinigais nepasitarę, mes gerbiame tas ribas, kurias nusistatėme kaip pora.

TV laidose tikri perliukai.

Vengimas konfliktuoti

Kurstyti konfliktus yra nesveika, tačiau lygiai taip pat nesveika yra jų vengti! Barniai nėra nesveikos santuokos ženklas. Jeigu jūs ar jūsų vyras nuolat išsisukinėjate nuo konflikto, kai jis tiesiog tvyro ore, ar jūsų santuoka dažnai primena vaikščiojimą trapiu kiaušinio lukštu, gali būti, kad tyčia išsisukinėjate nuo pykčių. Tačiau išlieti ir išspręsti problemas su savo sutuoktiniu yra labai svarbu – tai stiprina jūsų sąjungą ir abipusį pasitikėjimą, taip pat leidžia pažvelgti į savo vyro širdį!

Raskite civilizuotą ir produktyvų būdą, kaip pyktis su savo vyru. Iš pradžių gali būti keista, bet įgavus šiek tiek praktikos, sveiki konfliktai kils ir pasibaigs natūraliai.

Poros skyrybos

Susilaikymas nuo intymumo

Sutuoktiniai susilaikymą nuo intymumo dažnai naudoja kaip bausmės formą. Ar taip būna ir jūsų santuokoje? Kartais tai gali būti toks beveik nepastebimas veiksmas kaip jūsų vyro atsisakymas apkabinti jus po konflikto arba tokia didžiulė „bausmė“ kaip jūsų atsisakymas mylėtis, kol vyras neatliks viso sąrašo darbų, kuriuos jis atidėlioja jau kelias savaites.

Iš tikrųjų susilaikymas nuo intymumo yra nesveika manipuliacija. Ji parodo, kad jūsų meilė turi sąlygų ir ją galima nusipirkti už tą kainą, kurią nurodote.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)