Tik garsiai įsivardinę sau klaidas, kurias darote dažniausiai, galėsite jų išvengti arba bent padaryti jų mažiau. Tai yra pirmas žingsnis siekiant tapti geresniu sutuoktiniu ir mėgautis geresne santuoka.

Portalas „iMom“ siūlo pažvelgti į 10 dažniausiai pasitaikančių santuokos klaidų ir susipažinti su geriausiomis strategijomis, kaip jas ištaisyti.

1. Savo sutuoktinį laikote savaime suprantamu dalyku.
Atminkite: jūsų sutuoktinis neprivalo būti čia, su jumis, – jis tai pasirenka. O vieną dieną jis gali apsigalvoti ir pasirinkti išeiti. Nesiūlome gyventi bijant skyrybų, bet nepamirškite, kad jūs pasirinkote vienas kitą, ir tai šį tą reiškia. Saugokite tai ir gerbkite vienas kitą.

2. Turite savų paslapčių.
Santuokoje nėra vietos paslaptims. Net ir maži slepiami dalykai gali griauti jūsų santykius. Todėl stenkitės būti atviras ir paprašykite, kad jūsų partneris elgtųsi taip pat.

3. Vaikams teikiate pirmenybę.
Žinoma, jūsų vaikai yra labai svarbūs, bet jie negali būti jūsų gyvenimo santykių hierarchijos viršuje. Jūsų vaikai iš tikrųjų gaus daugiau naudos, jei jūsų santuoka bus tvirta, todėl nesigraužkite, jei pirmenybę teiksite sutuoktiniui.

4. Nebekurstote romantikos.
Žinome, kad santuokoje, kuri trunka ne vienus metus, išlaikyti romantiškus santykius nėra taip paprasta, tačiau pasistengti tikrai verta. Taigi jei jau nepamenate, kada pastarąjį kartą pajutote tuos pilve plazdančius drugelius, pats metas sugrąžinti romantiką į savo santuoką.

5. Skaičiuojate nuveiktus darbus.
Jei savo santuokoje elgsitės kaip buhalteris, nuolat sekdamas, kas kurią užduotį atliko, o kas suklydo, išprotėsite abu. Verčiau pasistenkite dėl savo partnerio gerovės daugiau, nes, tikėtina, kad tuomet ir jūsų sutuoktinis paseks šiuo pavyzdžiu.

6. Flirtuojate su kitais.
Jei leidžiate sau su kuo nors flirtuoti, nenustebkite savo santuokai užtraukę nelaimę. Tiesiog nedarykite to. Niekada.

7. Klausiate patarimų netinkamų žmonių.
Kai jūsų santuokoje iškyla sunkumų, jums gali prireikti išmintingo patarimo. Tačiau nepameskite galvos ir patarimų santykių klausimais nepulkite ieškoti netinkamose vietose.

8. Kalbate daugiau, nei klausote.
Norint suprasti kitą žmogų, reikia jo klausytis ir ne šiaip, o atidžiai. Santuoka nėra išimtis. Nemanykite, kad ir taip puikiai žinote, ką jaučia ar ką jums ketina pasakyti jūsų sutuoktinis, ypač konflikto metu.

9. Neskiriate pakankamai laiko.
Ar jūsų sutuoktinis turi kovoti, kad įtilptų į jūsų dienotvarkę tarp jūsų darbo reikalų, draugų, vaikų ir jūsų pomėgių? Jei taip, vadinasi, metas kažką keisti. Skirkite laiko savo sutuoktiniui, net jei tiksliai nežinote, kaip jį praleisite kartu.

10. Vengiate sudėtingų pokalbių.
Vengiant konflikto, jis savaime neišnyks, ramu gali būti tik kurį laiką. Išmokite kalbėtis sudėtingomis temomis ir kartu ieškoti kompromisų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)