Poros, neturinčios vaikų, teigė, kad vidutiniškai išleidžia 1,466 eurų per mėnesį, tuo tarpu poros, turinčios vieną ar daugiau vaikų, vidutiniškai per mėnesį išleidžia 1 866 eurų.

Remiantis tyrimais, didžiausios tėvų išlaidos yra:

1. Nuomos arba hipotekos mokėjimas
2. Sąskaitų apmokėjimas
3. Maisto pirkimas
4. Atostogos ir išvykos
5. Drabužių ir batų pirkimas
6. Kino teatras
7. Sporto klubai
8. Alkoholinių gėrimų pirkimas.

Tyrimo metu nustatyta, kad nors susilaukus vaikų daugėja sričių, kur reikia išleisti pinigų, už kai ką sąskaitos sumažėja – pavyzdžiui, už alkoholį ir naktinius pasilinksminimus.

Maždaug du trečdaliai tėvų teigė, kad jaučia kaltę išleisdami pinigus sau. Tarp neturinčių vaikų tokių yra mažiau nei pusė.

Taip pat paaiškėjo, kad net 70 proc. būsimų tėvų, galvodami apie šeimos pagausėjimą, nėra finansiškai pasirengę papildomoms tėvystės išlaidoms.

Apklausa taip pat atskleidė, kad susilaukus vaikų mažėja ne tik pinigų kiekis sąskaitoje, bet ir trumpėja miego bei laiko sau valandos. Bet ko labiausiai pasigenda tėvai? Spėjama, kad labiau nei pinigų, jie norėtų papildomos valandos miego.

Nepaisant to, trys ketvirtadaliai apklaustų tėvų teigė, kad vaikai yra geriausias dalykas, kurį jie kada nors patyrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)