Vienas didžiausių iššūkių, tenkančių naujai iškeptiems tėvams, yra suprasti, kodėl mažylis įsiverkia, rašo „The Mirror“. Kaipgi žinoti, ar jis pasijuto alkanas, ar pervargęs? O gal tiesiog pats metas pakeisti sauskelnes?

Kaip teigia jaunoms mamoms patarimus žarstanti tiktokerė, mažylio verksmą galima iššifruoti, na, o kai tai pavyksta, netenka nervintis nesugebant suprasti, ką vaikas bando pasakyti.

Keliuose į socialinį tinklą įkeltuose vaizdo įrašuose E. Furman mėgina paaiškinti, ką reiškia konkretaus pobūdžio kūdikio verksmas.

„Įdomu, ką kūdikis nori pasakyti, kai ima be paliovos verkti? Pavyks suprasti, jei tiktai dėmesingai įsiklausysite“, – tikina ji pirmame vaizdo įraše.

Netrukus moteris anonsuoja, kokio tipo verkimą paaiškins pirmiausia. Tai skiemenį „nea“ primenantis garsas. Anot ekspertės, toks garsas yra signalas, kad kūdikis jaučiasi alkanas.

„Skiemenį „nea“ primenantis garsas – tai ženklas, kad kūdikis alkanas. Šį garsą pavyksta išgauti, kada sužadinamas čiulpimo refleksas ir liežuvis prispaudžiamas prie gomurio“, – išsamiau paaiškina ji.

Antras E. Furman aiškinamas garsas – „ou“. Jis, esą, informuoja apie nuovargį, bet kartais gali labai priminti pirmiau aptartą „nea“.

„Dvibalsį „ou“ primenantį garsą kūdikiai išgauna tada, kai jaučiasi pervargę. Jis šiek tiek primena žiovaujant leidžiamą garsą. Jei kūdikis mano, kad metas numigti, jis gali trintis akis, o verkti paprastai pradeda iš lėto ir gana tyliai. Ilgainiui verksmais įsismarkauja“, – aiškina E. Furman.

Trečias aiškinamų garsų sąraše – „hea“ primenantis skiemuo, o ketvirtoje vietoje – garsas „ear“, ir vienas reiškia kokio nors pobūdžio diskomfortą, o kitas – pilvuko dieglius.

Paskutiniame vaizdo įrašų serijos epizode E. Furman praneša, kad garsus „ea“ primenantis verksmas gali reikšti, jog kūdikis nori atsirūgti.

Dienraštį „The Mirror“ sudominusios kūdikių būdo ekspertės vaizdo įrašai buvo peržiūrėti daugiau nei 100 tūkst. kartų, o sprendžiant iš komentarų, jos patarimai – be galo vertinami.

„Šitie vaizdo įrašai be galo naudingi! Ką tik tapau mama ir man sunkokai sekasi iššifruoti kūdikio verksmą. Ačiū. Nekantriai laukiu daugiau patarimų“, – parašė viena tiktokerė.

„Pasinaudojau jūsų vaizdo įrašais, norėdama išsiaiškinti, kas gi nutiko mano kūdikiui, užtat dabar jisai kietai įmigęs“, – džiaugėsi kita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją