Pirmąjį Lietuvoje vežimėlių paradą organizavo judėjimas „Mamos kartu“ vienijantis mamas, kurios su vežimėliais ir savo atžalomis sportuoja Kauno parkuose, organizuoja įvairias degustacijas, išbando miesto kavines, vykdo seminarai, edukacinius užsiėmimus. D.Dilienė ir A.Jurgutienė, išskirtinio Kauno judėjimo iniciatorės, labai džiaugėsi, kad šeimos parade parodė, kad lietuviai yra labai kūrybiški – vežimėliai virto futbolo arenomis, voniomis, kūdromis, slėpėsi po kareiviška atributika ir kalnais balionų. Vežimėlių parade taip pat galima buvo pastebėti ir išskirtinių dizainerės Agnės Kuzmickaitės ir Aero TUTIS prekės ženklo vežimėlių.

Pirmojo Lietuvoje vežimėlių parado komisija, kurią sudarė radijo laidų, renginių vedėjas Andrius Janušauskas ir „Two makes six“ tinklaraštininkė, vaikų stilistė Ieva Arnauskienė, išrinko pačius išradingiausius vežimėlius, kurių autoriai buvo apdovanoti prizai.Įdomiausiu buvo pripažintas Kukenų šeimos vežimėlis, paverstas buldozeriu. Ant jo puikavosi užrašas „Kaunas tvarkosi“. Spalvingiausiu tapo boružių šeimyna (mama Renata Kazlauskienė su dukra Elija ir sūnumi Emiliu), o išskirtiniausiu – Grinevičių karininkų šeimos, užsimaskavusios kamufliažu, vežimėlis. Temą Grinevičiai pasirinko neatsitiktinai – šeimos galva dirba Lietuvos krašto apsaugoje. Šioms šeimoms buvo įteikti „Mamuko“ košių, gaminamų iš ekologiškų, kūdikių mitybai tinkančių grūdų, įsteigti prizai – košių rinkiniai mažyliui.

Vaikiškų vežimėlių eisena Kaune

Kūrybiškiausiu buvo paskelbtas Viktorijos Gedutienės ir jos sūnaus Gelvio vežimėlis, kurį mama Viktorija per tris dienas trukusį pasiruošimą pavertė įspūdingu oro balionu. Idėja kilo paskraidžius tikru oro balionu, ir buvo apgalvota iki detalių. Oro baliono „pilotai“ laimėjo 100 eurų vertės „Happeak“ įsteigtą kuponą.

Įspūdingiausiu tapo Sandros Brazauskienės su sūnumi Pijumi vežimėlis, paverstas į futbolo aikštelę, mat šeimos tėtis yra futbolininkas – ant vežimėlio net buvo sukabinti tėčio medaliai. Smagiems futbolininkams buvo įteiktas šeimų sveikata besirūpinančios „Antėja laboratorijos“ įsteigtas MIDI prizas.
O linksmiausiais tapo Butrimų šeimyna, kuri savo vežimėlį pavertė vonia, o joje sau smagiai pliuškenosi mažasis Adomas. Idėja buvo apgalvota iki mažiausių smulkmenų – širdelės formos kempinė, skalbinių virvė su segtukais, „veikiantis“ dušas ir kaipgi be tėčio Manto Butrimo su įspūdingu rožiniu chalatu!

Išsimaudyti vežimėlyje nusprendusią šeimą bendrovė „Tututis“ apdovanojo sportiniu vežimėliu „Tutis Sport“. Visi parado dalyviai taip pat gavo dovanų nuo „Mamuko“ košės.

Jau žinoma, kad renginys taps kasmetiniu ir įtrauks visos Lietuvos šeimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)