Dovanų meistrė Odeta Plakienė pastebi, kad laukiantis ir susilaukus kūdikio yra net kelios progos, kuomet teikiamos dovanos. Anot jos, paprasčiausias būdas, kaip sužinoti, ko reikia šeimai, yra drąsiai to paklausti. Jei tėveliams nepatogu tiesiai pasakyti, gali paruošti pageidaujamų dovanų idėjų sąrašą ir juo pasidalinti elektroniniu būdu. Juk tuomet ir šeima bus patenkinta, ir dovanojantiems žmonėms bus sumažintas galvos galvos skausmas, „ką padovanoti?“.

Dovanų meistrė Odeta Plakienė

Progos, kada dovanojamos dovanos:

– Išlydint ilgesnėms atostogoms

kolegos suka galvas, kokia dovana pradžiugintų būsimus tėvelius? Sumažinkite šį rūpestį, įvardindami dovanų čekį kaip tinkamą dovaną! Tai gali būti čekis į knygyną, kuriame įsigysite knygų apie vaikų auginimą ir ugdymą, į sveikatingumo studiją, kurioje atliekami masažai nėščiosioms bei kūdikiams, kuponas į specializuotą vaikų prekių parduotuvę. Galvodami apie ateitį, tėveliai gali pageidauti patinkančio šeimos žurnalo prenumeratos. Kūrybingi ir dėmesingi kolegos gali pamaloninti rankų darbo nuotraukų albumu ar rinkiniu vaiko pėdučių prisiminimui įamžinti.

– Kūdikio pasitikimo šventė

Tai populiarus draugų ir artimųjų susibūrimas, džiaugiantis artėjančiu kūdikio atėjimu. Pasak O.Plakienės, viena iš privalomųjų šio renginio dalių – dovanos. Praktiški svečiai neretai pasiteirauja iš anksto, kokie daiktai būtų naudingi – juos ir dovanoja. Puikios praktiškos dovanos, kurių tėveliai gali pageidauti šia proga: kūdikio žindymo skara–paslėptukas, žindymo karoliai, kūdikio daiktų rankinė, patalynės komplektas, maudynių rankšluostis.

– Kūdikio lankymas

Vos kūdikiui paūgėjus ir sustiprėjus, artimieji nekantrauja susipažinti su mažyliu ir skuba į palankynas. Šia proga prasmingos yra šios dovanos: kūdikio fotosesija kartu su svarbiausius įvykius įamžinančiais lipdukais, pirmųjų kūdikio metų atsiminimų knyga, vaikiškų indų vardinis rinkinys, kramtukas su vaiko vardu, medinė kaladėlė su kūdikio gimimo duomenimis ar vardinis antspaudas.

Geros dovanos parinkimo kriterijai:

– Parinkite dovanas, kurios turi išliekamąją vertę. Pavyzdžiui, kūdikio gimimo metais išleistą numizmatinę monetą.

– Rinkitės daiktus, kurių kūdikiui ir jo šeimai reikės tolimesnėje ateityje. Galvojant apie tolimesnę ateitį, vardinės vaikiškos sūpynės tikrai sulauks kūdikio katučių.

– Rinkitės daiktus, kurių būtinybe bei panaudojimu esate tikri. Štai gultukas kūdikiui bus ne tik miela vieta mažyliui, bet atlaisvins ir tėvelių rankas.

– Parinkite tokias dovanas, kurios nereikalauja ypatingos priežiūros ir neužima labai daug vietos.

– Produktai, pagaminti iš natūralių medžiagų ir draugiški aplinkai – visada yra geras pasirinkimas! Merino vilnos drabužėliai, ekologiškas čiulptukas, medvilninė karuselė bus ne tik gražios, bet ir prasmingos dovanos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)