Pasak K. Middleton, iš kūdikių susilaukusių moterų perdėm dažnai tenka girdėti tokias frazes, kaip „Neturiu laiko“ arba „Dabar man svarbiausia – mano vaikas“.

Visgi karališkosios šeimos atstovė primygtinai jas ragino pasirūpinti ir savimi, jei tiktai atsiranda bent menkiausias pagrindas įtarti psichologinės būklės nestabilumą. Tinkamas motinos nusiteikimas – sėkmingo vaiko starto gyvenime garantas, laikosi nuomonės K. Middleton.

Princesė Kate, žinia, pati yra motina, auginanti tris vaikus – princą George‘ą, princesę Charlotte ir princą Louisą, primena leidinys „The Sun“.

Bendraudama su ligoninės gimdymo skyriuje gulinčiomis pacientėmis ir jas aptarnaujančiu personalu, K. Middleton mielai prisiminė savo pačios vaikų gimimą.

K. Middleton susitiko su gimdyve, vardu Sylvia, ir nuoširdžiai džiaugėsi galėdama palaikyti ant rankų ką tik pasaulį išvydusią jos dukrelę Biancą. Mažylė gimė pirma laiko – 34-ą nėštumo savaitę – ir svėrė tik 2,27 kilogramo.

Kate Middleton apsilankė Karališkojoje Sario grafystės ligoninėje.

„Atrodo, ji turėjo savo planą. Esu tikra, kad jis buvo kitoks, negu tikėjotės“, – kalbėjo princesė Kate, turėdama galvoje ankstyvą Biancos atėjimą.

„Kaip jaukiai ji įsitaisė! Matyti, kad jūs šauni mama. Neabejoju, kad nekantraujate ją pristatyti šeimai, kai tiktai grįšite namo“, – sakė K. Middleton.

Bianca buvo vienintelis vaikelis, kuriam teko garbė atsidurti ant Velso princesės rankų, bet Sylvia jokiu būdu nebuvo vienintelė motina, su kuria pabendravo britų karališkosios šeimos atstovė. K. Middleton apsilankė pogimdyvinėje palatoje ir teiravosi moterų, kaip šios jaučiasi praėjus 48-ioms valandoms po gimdymo.

„Kad ir kiek būtumėte prisiklausiusios apie tai, ko tikėtis, tai tikras šokas organizmui, ar ne tiesa? – sakė K. Middleton, tarytum kviesdama moteris pasidalyti išgyvenimais. – Nors ir suprantate, koks įvykis tuoj atsitiks, kiekvienas gimdymas – unikalus.“

Velso princesė pagyrė moteris už tai, kaip puikiai jos dorojasi su naujomis pareigomis.

„Nors ligoninėje, kiek žinau, puikiai viskuo pasirūpinama, niekur nėra geriau kaip namuose, – pasakė ji šypsodamasi. – Neabejoju, kad artimieji nekantriai laukia jūsų sugrįžimo.“

Iš to, kaip Velso princesė žiūrėjo į miegančius naujagimius, buvo matyti, kokiu stipriu motinišku instinktu ji apdovanota.

Kate Middleton apsilankė Karališkojoje Sario grafystės ligoninėje.

„Juk šiame etape jie labai daug miega. Visgi tikiuosi, kad jau nusiteikėte šiokiam tokiam triukšmui. Vėliau pradės niurzgėti – bent jau maniškiai gausiai reiškėsi“, – dalijosi patirtimi K. Middleton.

Po vizito ligoninėje princesė Kate pasidalijo puikiais įspūdžiais socialiniame tinkle „Instagram“:

„Turint galvoje didžiulį dėmesį gimdyvių psichikos sveikatai, taip pat pažangiai įrengtas palatas, reikia pripažinti, kad Karališkojoje Sario grafystės ligoninėje tiek moterys, tiek jų artimieji jaučiasi užtikrintai, gauna būtinąjį palaikymą ir turi puikias sąlygas įgyti įgūdžių, darančių didžiulę įtaką jų vaikų augimui ir vystymuisi.

Buvo malonu susitikti su keliomis jaunomis mamytėmis ir jų vaikeliais, kuriais ligoninės personalas sugeba nepriekaištingai pasirūpinti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją