1. Drabužėliai su sagomis ir su užtrauktukais

Atrodo gražiai, bet kiek laiko reikės, norint užsegti judančiam mažyliui visas sagutes. Užtrauktukas irgi ne itin geras variantas, ypač jei liečiasi prie kūno. Be to, gali sugnybti. Patogiausia – drabužėliai su spaudėmis.

2. Dešimtys kepuraičių

Parduotuvėje siūlo daugybę įvairiausių kepuraičių – plonų, storų, puošnių, kasdienių. Neverta visų pirkti, apsiribokite pora. Kodėl? Todėl kad kepuraitės reikės tik gimdymo namuose po pirmo maudymo (20-iai minučių).

Jei namuose šilta, kepurėlės naujagimiui nereikės. Antraip pakaušis prakaituos. Be to, mažylio galva, kaip ir jis pats, greitai auga.

Beje, patogiausios kepuraitės su gumytėmis, nes virvelės dažnai nutrina smakrą ir kaklą.

3. Didelės sauskelnių pakuotės

Dėl kelių priežasčių. Visų pirma, nežinote, ar gretai augs kūdikis, kokios svorio jis gims, todėl galite nesunaudoti visos didelės pakuotės.

Antra, ne kiekvieno gamintojo sauskelnės gali tikti jūsų kūdikiui. Dažnai vaikams būna alergija. Geriausia įsigyti kelias mažas pakuotes.

4. Mobilioji auklė

Galbūt kažkam šis prietaisas praverstų. Pavyzdžiui, trijų aukštų namo savininkams, kurių kūdikis miega trečiame aukšte, tėvams būnant pirmame aukšte. O šeimoms, gyvenančioms dviejų–trijų kambarių bute, mobilioji auklė tikrai nereikalinga – mažylio verksmą ar leidžiamus garsus galima išgirsti ir be jo.

5. Naujagimio drabužėliai (50 – 56 cm)

Jei pagimdėte laiku, mažylio ūgis bus 50 cm ar truputį didesnis. Natūralu, kad į tokio dydžio drabužėlius jis neįlįs arba labai greitai juos išaugs. Jei labai norisi šliaužtinukų, apsiribokite dvejais.
Tas pats pasakytina ir apie gražius kostiumėlius – kaip suaugusiųjų. Su tokiais drabužiais mažylis atrodo žaviai, ypač nuotraukose, bet iš tiesų nepatogu juos apvilkti, o nešioti – nepraktiška.

6. Naujagimio batukai

kūdikis, batukai

Dar vienas daiktas gražioms nuotraukoms, o kasdieniame gyvenime absoliučiai nenaudingas. Pagalvokite – kam žmogučiui, kuris dar net šliaužioti nemoka, batai? Pasivaikščiojimui lauke vasarą nereikia, o žiemą kūdikis būna įsuptas į šiltą voką ar pledą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)