Portalas „Today's Parent“ išskyrė septynis dalykus, kuriuos įpranta daryti tėvai, auginantys du vaikus. Viso to nerasite knygose apie vaikų auginimą, bet tai tikrai svarbūs dviejų vaikų tėvų pasiekimai.

1. Daugybė užduočių vienu metu
Viena ranka maudyti ikimokyklinio amžiaus vaiką, o kita – keisti kūdikiui sauskelnes. Jums tai nebeatrodo neįveikiamas uždavinys, bet patikėkite – tai jau olimpinio lygio tėvystė.

2. Dvigubas miegas
Pagaliau jums pavyko pasiekti sunkiai įmanomą dalyką – abu vaikai miega vienu metu. Tačiau užuot atsipalaidavę, užfiksuojate šią svarbią progą nuotraukoje „Facebook“, taip ją užkerėdami (naujokų klaida). Nebijote, kad antrąkart taip gali ir nebepasisekti.

3. Per dideli drabužiai
Pirmasis kūdikis gimė liepą, antrasis – gruodį? Šių kūdikių drabužių dydžiai neatitinka sezonų, bet jūs tai lengvai išsprendžiate. Sluoksniai, mama, sluoksniai.

4. Pasigražinate akimirksniu
Kalbant apie priimtiną išvaizdą, galima sakyti, kad jūs pasiekėte visų laikų žemiausią lygį. Rytinė (ir (arba) popietinė) rutina: kūdikių losjonas visiškai tinka kaip drėkinamasis veido kremas, susegate savo viršugalvį plaukų segtuku – baigta!

5. Primaitinimas
Pamenate šį etapą su pirmuoju vaiku? Pirkdavote tik ekologiškus maisto produktus, per kiekvieną valgymą savo kūdikį vis fotografuodavote ir filmuodavote, sterilizuodavote viską, prie ko jis prisiliesdavo, jūs net stovėjote prie ligoninės, kai pirmą kartą vaikas paragavo žemės riešutų sviesto. O dabar šio etapo sulaukė ir antrasis jūsų vaikas: „Štai tau šiek tiek maisto. Mėgaukis.“

6. Skalbimo rutina
Jūsų svetainė virto skalbykla, kurioje nuolat būna bent septynios krūvos skalbinių (iš jų net pasigaminate patogias sofos pagalvėles, tiesa?): šviesių, tamsių, spalvotų, su neišskalbiamomis dėmėmis, kvepiančių švelniu skalbikliu, su kakučių gumuliukais. Atskira krūva vien įvairių nesuderintų mažų kojinių. Priimkite šią situaciją – tai reiškia, kad esate tikras profesionalas.

7. Atsipalaiduokite
Išmokti sau atleisti ir šiek tiek atsipalaiduoti yra labai svarbu auginant vaikus, ypač, kai jų yra du. Kai suprasite, kad jūsų vaikams visiškai neįdomūs nei natūralūs mediniai žaislai, nei „Pinterest“ verti gimtadienio vakarėliai ir kad truputis purvo dar niekam nepakenkė, atsidursite teisingame kelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)